Pretraga

Grad Zagreb dijeli 688 stipendija: Studentima 3.800 kuna mjesečno, učenicma 2.700

A- A+

Grad Zagreb otvorio je natječaje za 688 stipendija za učenike i studente. One se dodjeljuju u pet kategorija.

Foto: Srednja.hr

Nakon izmjena pravila dodjele stipendija, Grad Zagreb konačno je otvorio natječaje za stipendije. Za razliku od prethodnih godina, svi natječaji otvoreni su istodobno, a krajnji rok za prijavu je 27. prosinca. Ove se godine dodjeljuje točno 688 stipendija.

Njih 98 bit će dodijeljeno učenicima i studentima na temelju socio-ekonomskog statusa, 168 iz se dodjeljuje za deficitarna zanimanja, 220 učenicima i studentima za izvrsnost, još 105 stipendija dobivaju učenici i studenti s invaliditetom, a 97 ih se dodjeljuje učenicima i studentima romske nacionalnosti

Novost je od ove godine i da su iznosi stipendija ujednačeni za korisnike svih kategorija, pa će tako učenici mjesečno dobivati 2.700 kuna, a mjesečna stipendija za studente iznosi 3.800 kuna. Sve prijavne obrasce možete pronaći na linkovima na ovoj stranici, a u nastavku možete vidjeti natječaje za svaku od kategorija. Treba napomenuti kako su natječaji u svakoj od kategorija otvoreni u još tri potkategorije – za učenike, za studente prvih godina te za studente viših godina studija.

*Ako vam dokumenti natječaja u nastavku nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Stipendija za učenike i studente na temelju socio-ekonomskog statusa

Stipendija za učenike i studente za izvrsnost

Stipendija učenike i studente za deficitarna zanimanja

Stipendija za učenike i studente s invaliditetom

Natječaj za učenike i studente pripradnike romske nacionalne manjine