Pretraga

Grad Zagreb obećao besplatne udžbenike svim srednjoškolcima već od jeseni

A- A+

Od jeseni će svi srednjoškolci u Zagrebu dobiti besplatne udžbenike, najavio je to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ušteda je to i do dvije tisuće kuna koliko koštaju udžbenici za jednog gimnazijalca.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Dvostruki naj profesor: ‘Ne trebamo trčati kroz udžbenik pokušavajući obraditi baš sve’

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je srednjoškolcima da će od jeseni, kao i osnovnoškolci, dobiti besplatne udžbenike. Na taj način želi stati na kraj razmjeni knjiga u školama te na raznim buvljacima, ali i kupnji novih, koje mogu stajati i do dvije tisuće kuna za gimnazijske programe, piše Večernji list

– Odgovornost je uprave Grada da osigura svojim učenicima uvjete da se obrazuju. Peti put udžbenike su dobili osnovnoškolci, a da mi se nije dogodilo to što se dogodilo, i srednjoškolci bi već dobili knjige, objasnio je Bandić te dodao kako Zagreb u Europi može postati 28. metropola samo ako ima veći stupanj obrazovanja. 

Gradonačelnik je besplatne udžbenike za srednjoškolce najavljivao i prije godinu dana, a prije toga je Grad Zagreb osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji dolaze iz obitelji s troje ili više djece omogućio besplatne udžbenike. Javnih srednjih škola u Zagrebu ima 65, pohađa ih gotovo 40.000 učenika, a u prve se razrede svake godine upisuje oko 1500 novih srednjoškolaca. Nova školska godina, 2015./2016., počinje 7. rujna, a prema ovim najavama, srednjoškolce bi knjige mogle dočekati na školskim klupama.