Pretraga

HDZ-ov prebjeg i kandidat za župana zaboravio koliko je studirao: ‘3 godine. Da, tako je, 5 godina’

A- A+

Nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, predsjednik stranke ‘Ivan Penava nezavisna lista’ Ivan Penava, predsjednik Zelene liste Nenad Matić Zelena lista i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro potpisivali su jučer su u Vinkovcima Sporazum o izbornoj suradnji s ciljem podrške Josipu Dabri na lokalnim izborima 2021. Tom prilikom novinari su Dabru koliko je dugo studirao, a to pitanje iz nekog ga je razloga jako zbunilo pa nije znao odgovoriti je li studij trajao tri ili pet godina.

Screenshot: Facebook/Domovinski pokret

Jedan od kandidata za župana Vukovarsko-srijemske županije bit će Josip Dabro koji je nedavno napustio HDZ i priklonio se Domovinskom pokretu koji mu je jučer pružio podršku.

Prvo je rekao da je studirao tri godine…

Prilikom potpisivanja sporazuma o izbornoj suradnji održana je konferencija za medije na kojoj su novinari Dabru pitali koje je akademsko zvanje stekao te koliko je dugo trajao njegov studij. Tim pitanjem bio je pomalo zatečen. Jutarnji list objavio je video tog razgovora, evo kako je on izgledao:

– Po struci sam kineziolog, završio sam 2013. u Zagrebu, rekao je Dabro.

Na to ga je novinar pitao je li završio baš Kineziološki fakultet, na što je Dabro odgovorio potvrdno.

– Magistar ste kineziologije?, dodatno ga je pitao novinar.

I na to je pitanje Dabro odgovorio potvrdno. Onda ga je novinar upitao je li studirao tri godine. Dabro odgovara:

– Tri godine, ajde.

Novinari su mu na to rekli da onda ne može imati zvanje magistra.

– Dobro, ajde. Mislim… Rekao sam, magistar kineziologije, odgovorio je Dabro.

… a onda pet

Na to ga je novinar upozorio da magistar može biti tek nakon pet godina studiranja.

– Da, tako je. Pet godina. Pet godina, da. Ne razumijem pitanje, rekao je još izgubljeni Dabro, a video možete pogledati OVDJE.

Na kraju mu je u pomoć priskočio Škoro, koji je ustvrdio da je to ‘lapsus linguae, događa se’. Sam Dabro je, pak, na kraju presice novinarima objasnio kako je 2013. završio trogodišnji studij na KiF-u u Zagrebu, a dalje se školovao u BiH.

– Nakon toga sam na Edukacijskom fakultetu u Travniku položio razliku ispita, i 2018. završio četiri godine smjera Opća kineziologija, a potom i dodatnu petu godinu te 2019. diplomirao i stekao zvanje magistra kineziologije, što mi je Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske nostrificirala 2019. godine, rekao je Dabro, prenosi Jutarnji list.