Pretraga

Hrabri srednjoškolci spasili bračni par

A- A+

Osječki srednjoškolci ispred jurećeg vlaka spasili život starijem bračnom paru. Matea Pranješ (15) i Kristian Mijoč (15) stavili su vlastite živote na kocku kako bi pomogli starijem bračnom paru koji se našao oči u oči s jurećim vlakom. “Bio sam na željezničkoj postaji u Normancima gdje inače i živim, te sam s prijateljicom Mateom čekao brzi vlak s kojim smo u 18 sati trebali ići u Osijek. Ugledali smo dvoje starijih ljudi koji su nosili teške torbe. Požurili smo pomoći im da se popnu na peron. Iznenada se pojavio vlak, ja sam skočio na prugu, pružio ruku prema ženi i povukao je na peron, jer je vlak bio 100 metara udaljen od nje”, izjavio je za Glas Slavonije Kristian.

Dramatični trenutak dogodio se kada je stariji čovjek pokušao prijeći prugu i skočiti na peron, ali je pao na tračnice. Kristijan je bez ramišljanja skočio prema njemu kako bi ga spasio pred jurećim vlakom, te su se otkotrljali s pruge. “Vlak se zaustavio na mjestu gdje smo prije nekoliko sekundi ležali. Iskočili su strojovođa i kondukter strahujući da su nas udarili. Poslije smo svi sjeli u vlak. Vozeći se prema Osijeku, počeli smo se šaliti, još nesvjesni situacije u kojoj smo maloprije bili” priča Kristian.

Kristian je učenik Medicinske škole, gdje pohađa prvi razred fizioterapeutskog smjera. Dokazao je svoju nesebičnost i skromnost kada je rekao da bi to svatko učinio na njegovom mjestu. Nakon nemilog događaja sa sretnim završetkom stigao je u Osijek i otišao s kolegama iz škole na predstavu u HNK. Ispričao je prijatelju što se dogodilo, međutim on je mislio da se šali.

Njegovi vršnjaci ostali su iznenađeni kada su saznali koliko je njihov vršnjak hrabar. “Kada sam rekla razredu što je Kristian učinio, svi su mu pljeskali, čestitali mu i pitali ga kako se to dogodilo. Ponosna sam na svog učenika, tihog, skromnog i plemenitog”, posnosno je za Glas Slavonije rekla njegova razrednica Ivana Marček. Ravnateljica Nada Prlić također ponosno ističe kako je Kristian učinio nesebično i plemenito djelo, izlažući svoj život opasnosti da bi spasio drugoga.