Pretraga

Hrvatski grad u kojemu mladi nisu zaboravljeni dijeli božićnice svima ispod 18. godine života

A- A+

I ove godine Grad Varaždin će djeci s prebivalištem na području grada povodom božićnih blagdana isplatiti tzv. ‘dječje božićnice’ u iznosu od 120,00 kuna. Ova novčana pomoć dijeli se rođenima u razdoblju od 1. siječnja 2000. godine do 31. prosinca 2017. godine.

foto: srednja.hr

Točno 7.079 Varaždinaca mlađih od 18 godina, koji se nalaze u bazi podataka Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina od prošle godine, dobit će božićnicu od 120 kuna.

Izdvojeni članak

Sve redovne studente u općini nagradili uskrsnicom: ‘U obrazovanju je budućnost’

– Grad Varaždin je prema dostupnim podacima jedini grad u Republici Hrvatskoj koji djeci svojih sugrađana isplaćuje takav vid pomoći, odnosno ‘dječje božićnice’. Upravni odjel za društvene djelatnosti će za isplatu ‘dječje božićnice’ koristiti bazu podataka od prethodne godine koja je nadopunjena zahtjevima roditelja za donaciju za novorođenu djecu, predanim u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina tijekom 2017. godine. Sredstva će biti isplaćena putem poštanskih uputnica na adresu prebivališta djeteta, a radi se o iznosu od  ukupno 845.480,00 kuna, poručuju iz gradske Uprave.

Isplata ovih božićnica već je počela prošloga tjedna, a roditelji onih koji ju nisu dobili mogu predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu uz presliku vlastite osobne iskaznice i presliku dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta.

– Roditelji djece koja će biti rođena u razdoblju od 19. prosinca do 31. prosinca 2017. godine, odnosno u prosincu 2017. godine, će o ostvarivanju prava na ‘dječju božićnicu’ biti obaviješteni prilikom predaje zahtjeva za donaciju za novorođeno dijete u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Njima će prilikom podnošenja zahtjeva za donaciju za novorođeno dijete, od strane službenika Grada biti predan i zahtjev za ‘dječju božićnicu’, koja će biti izvršena zajedno s donacijom za novorođeno dijete, na tekući račun roditelja, objašnjavaju iz gradske Uprave.