Pretraga

Hrvatski noćni klub među 11 najboljih na svijetu

A- A+

Hrvatski noćni i beach club Papaya, koji je smješten na paškoj plaži Zrće 11. je najbolji klub svijeta, prema ljestvici koju godinama objavljuje ugledni britanski DJ MAG časopis. Ovaj je klub prvi put uvršten na listu 100 najboljih 2011. godine i odmah je zauzeo visoko 32. mjesto. Od tada je u poretku stalno rastao. Primjerice od prošle je godine Papaya napredovala za velikih 9 pozicija odnosno s 20. dospjela na 11. mjesto.

Culture Club Revelin Dubrovnik: izvor fotografije Facebook

Kapacitet ovog beach cluba se procjenjuje na 4.500 ljudi, a kako opisuju u DJ MAG-u na brojnim partijima u Papayi nema tko nije nastupao od Sven Vätha do Jamie Jonesa. Navode i kako se povremeno uz elektroniku priređuju hip-hop, dubstep i R&B tulumi.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Zagrebačka diskoteka napravila najbolju reklamu za neki klub u Hrvatskoj

Još dva kluba sa Zrća na listi top 100

Da u DJ Magu obožavaju Zrće na Pagu, svjedoči podatak da su i ostale dvije velike diskoteke s ove plaže, našle svoje mjesto na ljestvici top 100 svjetskih diskoteka.

Štoviše Noa beach club je od prošle godine napredovao za 17 pozicija te je u 2016. zauzeo visoko 20. mjesto na listi najboljih klubova svijeta.

Aquarius se pak smjestio na 45. poziciju, a na DJ MAG-u opisuju kako je ovo zadnjih godina postala jedna od mnogih, europskim partijanerima nezaobilaznih točaka u Hrvatskoj. Navode i kako ovaj klub nudi manje komercijaliziranu odnosno alternativnu glazbu.

I taman kad ste pomislili kako je to sve, čak i previše od Hrvatske, za jednu ovakvu listu, ispostavlja se da imamo ‘još jednog konja za utrku’.

Naime na 75. poziciju ljestvice top 100 najboljih klubova u 2016. smjestio se i dubrovački klub Revelin. U odnosu na 2015. napredovao je za 11. mjesta na spomenutoj skali. 

Izdvojeni članak

DJ na legendaran način ‘preveslao’ publiku na partyu i zaradio simpatije diljem svijeta

Ibiza oaza partijanja

Najbolji klub u 2016. godini je Space Ibiza, a uz njega, partijanerska oaza Ibiza, ima još tri kluba među najboljih deset na svijetu. Riječ je o Amnesiji, Pacha Ibizi te Ushuaiju.

Uz četiri kluba na Ibizi, Španjolci u top 10 imaju i BCM Planet Dance, koji je smješten na Mallorci. Od drugih zemalja, jedino još Brazil ima više od jednog kluba među prvom desetorkom. To su Green Valley, koji je u posljednje četiri godine u dva navrata bio i na čelu te klub Sirena.

Po jedan klub u top 10 ima SAD, Južna Koreja te Singapur.