Pretraga

Hrvatski noćni klub među deset najboljih na svijetu

A- A+

Već godinama diljem svijeta popularni DJ Magazine objavljuje ljestvicu 100 najboljih klubova svijeta i već godinama je na toj listi nekoliko hrvatskih klubova. Među njima je  noćni i beach club Papaya, koji je smješten na paškoj plaži Zrće, redovno najviše pozicioniran, a ove godine se popeo na visoko šesto mjesto!

Culture Club Revelin Dubrovnik: izvor fotografije Facebook

U konkurenciji svih tih party meka poput Ibize, Miamija, Londona, Tokya, Dubaija, Berlina, ovaj se klub pozicionirao na šesto mjesto. Ilustracije radi, ekskluzivni berlinski klub Berghain, u koji je prava lutrija uopće ući, na Dj Magazineovoj je listi 10.

Inače, Papaya je u stalnom usponu na ovoj listi pa je tako 2016. bila na poziciji broj 11., da bi prošle godine dospjela u top 10 odnosno na deveto mjesto, a ove na spomenuto šesto.

Izdvojeni članak

Berghain Berlin: Kako ući u najbolji klub na svijetu

No, koliko se Zrće duboko ucrtalo u party kartu svijeta, svjedoči i podatak da su osim Papaye, još tri tamošnja kluba, među top 35. Tako se na spomenutoj listi Noa beach club,  ove godine također opasno približio deset najboljih, budući da je smješten na 13. mjesto.

Aquarius je pak na 25. mjestu, s tim da je nazadovao za jednu poziciju u odnosu na 2017., ali je primjerice u odnosu na 2016., napredovao za 20 mjesta.

Na četvrtom mjestu, barem u poretku klubova sa Zrća je Kalypso, dok je na ljestvici top 100, na također visokom 33. mjestu.

No, uz perjanice na Zrću, na DJ Magazineovoj popularnoj listi imamo još jedno, partijanerima diljem svijeta omiljeno mjesto. Dubrovački klub Revelin smjestio se na 40. mjesto te i dalje ima tendenciju napredovanja na ljestvici. Naime, od 2015, do 2018. napredovao je za 46 pozicija, a samo od prošle godine za 9.

Pogledajte ljestvicu top 10 najboljih klubova svijeta prema DJ Magazineu:

  1. Green Valley, Brazil
  2. Ushuaïa, Ibiza, Španjolska
  3. Zouk Singapore, Singapur
  4. Echostage, Washington D.C., SAD
  5. HÏ IBIZA, Španjolska
  6. Papaya, Hrvatska
  7. Octagon, Seoul, Južna Koreja
  8. Pacha Ibiza, Španjolska
  9. Fabric, London, UK
  10. Berghain, Berlin, Njemačka