Pretraga

Idući tjedan počinje Interliber: Pogledajte detalje 43. međunarodnog sajma knjiga

A- A+

Međunarodni književni događaj, Interliber, održat će se od 9. do 14. studenog na Velesajmu. Organizatori su objavili detalje događaja, kao i pravila za posjetitelje koji će na ulazu morati pokazati COVID potvrdu. Oni s potvrdom imaju besplatan ulaz, dok oni bez COVID potvrde moraju platiti brzi antigenski test na ulazu Velesajma kako bi mogli ući na Interliber.

Foto: Unsplash

Zagrebački velesajam od 9. do 14. studenog postaje meka za ljubitelje knjiga i književnih djela. Tada se održava 43. međunarodni sajam knjige, odnosno Interliber. Organizatori su objavili detalje oko samog događaja, kao i pod kojim epidemiološkim mjerama će se sajam održati.

– Interliber je najsigurnije mjesto za shopping u gradu. Suočeni s različitim izazovima posljednjih godinu dana svima nam je potreban predah, a upravo knjiga pruža najbolju antistres terapiju, poručili su organizatori.

Više od 230 izlagača

Paviljone 5, 6 i 7a ispunit će više od 230 izlagača iz 14 zemalja. Među njima su Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

– Svečano otvorenje bit će 9. studenog u 11 sati u paviljonu 5. Očekuje se da će Interliber otvoriti Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, najavili su organizatori.

Izdvojeni članak

Uskoro se održava Interliber: Na sajam samo s COVID potvrdom ili negativnim testom

Ulaz besplatan uz COVID potvrdu

Sajam će biti otvoren svaki dan od 10 do 21, a parking za sve posjetitelje oko Zagrebačkog velesajma je besplatan. Ulaz na sajam je također besplatan, ali je on moguć isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde, odnosno potvrde o cijepljenju, potvrde o preboljenju bolesti unutar 6 mjeseci ili važećeg negativnog testa i to PCR ne stariji od 72 sata te brzi antigenski ne stariji od 48 sati.

– Ispred svakog paviljona bit će postavljeni ekrani s prikazom broja osoba u paviljonu te ukoliko broj prijeđe dozvoljenu granicu, privremeno će se obustaviti ulazak osoba u paviljon. Također, bit će postavljeni uređaji za beskontaktno mjerenje temperature. Maske su obavezne, navode organizatori Interlibera.

Foto: zv.hr

Oni bez potvrde morat će platiti test na ulazu

Oni posjetitelji i ostali sudionici sajma, dakle i izlagači koji nemaju covid potvrdu, imat će mogućnost brzog testiranja, no to će morati platiti iz vlastitog džepa.

– Na punktu ispred glavnog južnog ulaza na Zagrebačkom velesajmu u vremenu održavanja Interlibera. Cijena brzog antigenskog testa iznosit će 50 kuna, poručili su organizatori sajma.