Pretraga

Imate li psihosocijalne poteškoće ili mentalno oboljenje? Ova besplatna radionica bit će vam dosta korisna

A- A+

Da su psihosocijalne poteškoće i mentalna oboljenja sve prisutniji među mladima, primijetili su i u Udruzi Feniks u Splitu. Stoga su odlučili održavati radionice pod nazivom grupa uzajamne podrške.

Ilustracija: Unsplash

Udruga Feniks Split neprofitna je organizacija neprofitna organizacija koja se bavi osnaživanjem mentalnog zdravlja u zajednici, te i provodi razne projekte podrške i pomoći usmjerenih na unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života osoba s duševnim poteškoćama. Tako će i ove srijede, 28. rujna u 19 sati u Klubu Zona u Splitu održati radionicu pod nazivom grupa uzajamne podrške. Kako su priopćili, riječ je o susretu namijenjenom mladima sa psihosocijalnim poteškoćama i mentalnim oboljenjima. Uz pomoć stručnjaka i volontera, svi zainteresirani će imati priliku kroz grupni rad razmjenjivati osobna iskustva te učiti i razgovarati o potencijalnim rješenjima.

– Psihosocijalne poteškoće i mentalna oboljenja sve su prisutniji među mladom populacijom, naročito nakon pandemije. Nažalost, svjedoci smo i česte društvene stigmatizacije osoba s navedenim problemima zbog čega je potreba za ovom vrstom radionice još aktualnija. Baš zato, ovim putem pozivam mlade koji osjećaju potrebu za razgovorom o navedenim poteškoćama da sudjeluju u ciklusu radionica koje će im zasigurno biti od pomoći, kazala je Marina Vidović, predsjednica Udruge Feniks Split.

Izdvojeni članak
marie wasler

Marie je influencerica koja kuha, trenerica je yoge, a važno joj je osvještavati ljude o važnosti mentalnog zdravlja

Prvi susret održat će se 28. rujna u 19 sati, a u narednim mjesecima susreti će se održavati prve tri srijede u mjesecu, od 19:00 do 21:00. Mogu se pridružiti svi mladi koji su zainteresirani za ovakav tip radionica, bez prethodne najave.

Aktivnost je dio projekta ‘Puna mi je kapa!’ koji Udruga Feniks Split provodi u partnerstvu s Info zonom i Multimedijalnim kulturnim centrom Split, uz financijsku podršku Grada Splita.