Pretraga

Incident na roditeljskom u zagrebačkoj školi: Pijan mahao nožem pa ga zabio u stol nastavnice

A- A+

U Osnovnoj školi Savski Gaj u utorak se odvio nemili događaj. Alkoholizirani muškarac tijekom roditeljskog sastanka razmahao se nožem te ga zabio u stol.

Ilustracija: Unsplash

Tijekom jučerašnjeg roditeljskog sastanka, na kojem su bili prisutni i učenici, u Osnovnoj školi Savski Gaj u Zagrebu došlo je do incidenta. Dnevnik.hr piše kako je alkoholizirani muškarac mahao nožem i navodno ga zabio u stol nastavnice.

Roditelji s djecom su se razbježali, a alkoholiziranog muškarca uspio je svladati i razoružati te zadržati do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, koji je bio na roditeljskom sastanku, prenosi Dnevnik.hr. Policija i dalje utvrđuje točne okolnosti događaja.

Ovom prilikom valja podsjetiti kako se od nedavno napad na nastavnike prema Kaznenom zakonu tretira kao napad na službene osobe.

– Navedene osobe dobivaju pojačanu kaznenopravnu zaštitu kroz niz kvalificiranih oblika pojedinih kaznenih djela iz kataloga Kaznenog zakona u kojima se učine djela prema službenoj osobi, kao zaštitnom objektu, sankcionira kaznom koja je po svojoj mjeri teža od kazne za temeljni oblik počinjenja, pojašnjeno je prilikom izmjene Zakona.

Incident je u Saboru komentirao i ministar Radovan Fuchs.

– U školu je došao s nožem jedan lokalni čovjek, on ima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu s roditeljima na prostoru natkritom koji imaju ispred škole, bilo je tamo i nešto djece. Mislim da je bio alkoholiziran i zabio je mali džepni nož u stol i rekao: ako ne možete drukčije rješavati stvari, onda rješavajte ovako, dakle, to nije nekakva smišljena priča. Ovakve stvari koje se dešavaju u Krapinskim Toplicama izazivaju i neke druge pojave, prepričao je Fuchs.

Incident na roditeljskom u zagrebačkoj školi: Pijan mahao nožem pa ga zabio u stol nastavnice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap