Pretraga

Instagram najavio borbu protiv bullyinga: Ograničavanje interakcija već u probnoj fazi

A- A+

Instagram nastavlja raditi na ugodnosti korištenja aplikacije. Potaknuti neugodnim iskustvima korisnika nakon rasističkih ispada koje su doživjeli igrači Engleske nakon finala europskog prvenstva u nogometu, Instagram uvodi novu opciju ograničavanja interakcije imena Limits.

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Nova opcija, koja je još uvijek u probnoj fazi te je dostupna samo u nekim državama, zvat će se Limits, a ideja je ta da korisnik može blokirati interakciju s ostalima kada se osjeća napadnuto, piše CNet. Nakon finalne utakmice između Engleske i Italije, dio igrača engleske reprezentacije se suočio s nepodnošljivim komentarima na Instagramu.

Upravo zato se počelo razmišljati i o ovoj novoj opciji, koja bi doista mogla značajno smanjiti količinu negativnosti na Instagramu, koja s vremenom samo sve više i više raste. Adam Mosseri, šef Instagrama, tako je sve objavio u trominutnom videu koji je objavio na vlastitom Instagram profilu.

Osim ovog vrlo konkretnog koraka, Mosseri je najavio daljnje poduzimanje mjera s namjerom olakšavanja korištenja Instagrama – čemu se svi silno vesele!