Pretraga

Instrukcije se sele na internet: za razumijevanje gradiva i na Skype s profesorom

A- A+


Izdvojeni članak

Intervju Toni Milun: Od prve snimke mobitelom do populariziranja matematike

Mnogi učenici i studenti imaju problema s matematikom, fizikom i kemijom. Jedini način da savladaju gradivo iz ovih predmeta je uz mnogo truda i vježbe. Zbog toga je nastao portal naucime.net koji nudi svim studentima i učenicima video predavanja stručnjaka iz tih predmeta, kako bi uspješno položili ove predmete.

Nedavno pokrenut portal naucime.net je edukacijski web servis na kojem nekolicina stručnjaka drži video predavanja iz matematike, a uskoro i iz fizike i kemije. Osim toga nude i novost na hrvatskom tržištu, a to je ponuda izravne komunikacije preko Skypea s profesorima.

Izdvojeni članak

Matematički troll koji ne zna riješiti pola ljudi

Ukoliko nešto ne razumijete, možete na Skype s profesorom

Zadacima su obuhvaćeni sedmi i osmi razred osnovne škole, svi razredi srednje škole prema gimnazijskom programu, ali i fakulteti. U pripremi su zadaci za državnu maturu te sustav testiranja i nagrađivanja kojim portal želi učenike motivirati na učenje.

Osim toga svi koji neće shvatiti zadatak nakon video predavanja ili će im pak trebati dodatna pomoć kroz instrukcije, to će moći uz direktnu interakciju s profesorima. Putem Skypea učenici i studenti će moći pitati profeosore sve što im nije jasno i to iz udobnosti svog doma.

Svatko tko želi pristupiti video predavanjima i vježbati uz naucime.net morat će platiti godišnju članarinu. Za 149 kuna za cijelu kalendarsku godinu, srednjoškolci i studenti će dobiti pristup kompletnom školskom gradivu za srednje i osnovne škole ali i za fakultete.

Tvrde da će nuditi samo kvalitetu i vrhunske profesore

Ovaj edukacijski portal nastao je po uzoru na Khan Academy. Prije nekoliko godina vlasnik diploma s MIT-a i Harvarda pokrenuo je online edukaciju s video predavanjima, a danas je Khan Academy jedan od najjačih edukacijskih webova na svijetu.

Brojke govore tome u prilog,  jer tu stranicu svaki mjesec posjeti oko četiri milijuna učenika i studenata kojima je dosad isporučeno oko 130 milijuna lekcija.
Nešto slično vrijedni profesori s naucime.net žele ponuditi hrvatskim učenicima i studentima.

Za sebe kažu da im je najbitnija beskompromisna kvaliteta, znanje te vrhunski profesori. Na vama je da to i provjerite.