Pretraga

Ivan Pernar priznao zagrebačkim gimnazijalcima: Bio sam delikvent u školi

A- A+

Ivan Pernar je u nekadašnjem Županijskom domu Sabora održao predavanje ili možda bolje rečeno političko izlaganje učenicima zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog te je u svome stilu sve uživo snimao na Facebooku. Na početku je rekao kako su učenici poželjeli da im on održi predavanje na jednom satu PiG-a, ali kako nisu dobili dozvolu da im dođe u školu, inače najbližu zgradi Sabora, onda su učenici prošetali tih 50-ak metara i došli poslušati Pernara u spomenutu dvoranu. 

Izvor: Facebook

Kao i obično dotaknuo se raznih tema, a ukupno 11 srednjoškolaca su dosta
pozorno ‘slušali na satu’ te su imali niz pitanja za jednog od
najmlađih saborskih zastupnika aktualnog saziva. Pernar im je plastično pokušavao objasniti kako mladi iseljavanjem čine uslugu strankama koje su sve ove godine na vlasti te je istaknuo i da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba te se u njemu boriti protiv ‘makrokriminala’.     

Izdvojeni članak

Pernar se pohvalio testom iz PiG-a, koji mu je poslala srednjoškolka

U svoje izlaganje, koje su školarci zainteresirano slušali, ubacio je i nekoliko pikanterija iz privatnog života pa tako i onu da je bio sklon delikventnom ponašanju u osnovnoj školi, kada je na nekoj nevinoj razini krenuo njegov politički aktivizam. 

Objasnio je i kako je jedna psihologinja s kojom je razgovarao, bila prvi autoritet koji je odobrio njegova politička stajališta i ohrabrila ga da ustraje u njima te se nakon završetka školovanja suprostavi polugama vlasti i moći.

Da je i ovaj Pernarov nastup imao veliki odjek, svjedoči podatak kako je video njegova predavanja gimnazijalcima pogledalo 50.000 ljudi u manje od sat vremena.