Pretraga

Izašla imena učenika koji su najbolji u Hrvatskoj iz matematike, provjerite je li neki iz vaše škole

A- A+

Većina državnih natjecanja, pa tako i ono iz matematike, završena su. Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je konačne rezultate natjecanja. Time su poznata imena najboljih učenika u tri varijante – za osnovne škole, te A i B varijanti za srednje škole.

Foto: Pixabay

Unatoč epidemiji, većina državnih natjecanja u znanju ove se nastavne godine odvila neometano. Među ostalima, zaključeno je i državno natjecanje iz matematike. Učenici su se natjecali u 12 kategorija – četiri za osnovne škole (5. -8. razred) i osam za srednje škole – zasebno za svaki razred u varijantama A i B.

Učenici srednjih škola mogu se natjecati u dvije varijante A i B, s tim da se učenici prirodoslovno-matematičkih gimnazija mogu se natjecati samo u A varijanti. Učenici ostalih srednjih škola na školskoj razini mogu odabrati natjecanje u A ili B varijanti i na višim razinama (županijsko, državno) kategorija natjecanja ne može se promijeniti.

Srednja škola

Kada je riječ o najboljim srednjoškolcima, pobjedu u A varijanti za 1. razrede srednjih škola najbolja je bila Barbara Kelava iz Prve gimnazije Varaždin. Među drugašima je najbolji bio Namik Agić iz XV. gimnazije u Zagrebu. U kategoriji za 3. razrede pobjedu je odnio Bernard Inkret, također iz zagrebačkog MIOC-a. Kod maturanata koji su pisali A varijantu prvo mjesto dijele dva učenika XV. gimnazije u Zagrebu – Krešimir Nežmah i Ivan Vojvodić.

Pobjedu u B varijanti u konkurenciji učenika prvih razreda odnio je Bernard Pribanić iz I. tehničke škole Nikola Tesla u Zagrebu. Među učenicima drugih razreda B varijante najbolji je Simeon Stefanović iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo u Rijeci, a kod trećaša su pobjedu odnijeli Andrija Petrušić iz Elektrotehničke škole Split te Nikola Bačić iz Srednje škole Blato. I u ovoj varijanti natjecanja iz matematike, a kada je riječ o maturantima, dvojica dijele prvo mjesto – Josip Matanić iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga i Sebastian Tukač iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Osnovna škola

Među osnovnoškolcima u kategoriji za pete razrede najbolji je bio Leonardo Starešinčić iz OŠ Mahično u Karlovcu. Ispit državnog natjecanja za šeste razrede najbolje je riješio Božo Kelava iz OŠ Davorina Trstenjaka iz Zagreba.

Mila Maretić iz VI. osnovne škole Varaždin i Fabijan Cikač iz OŠ Kajzerica u Zagrebu najbolje u Hrvatskoj znaju matematiku za sedmi razred. U kategoriji državnog iz matematike za osme razrede najbolji je Luka Duplančić iz OŠ Dragutina Domjanića u Zagrebu.

Cjelovite rezultate državnog natjecanja iz matematike koje je objavila Agencija za odgoj i obrazovanje možete vidjeti u tablici ispod, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [332.31 KB]