Pretraga

Izašle nove mjere za autoškole: Različita pravila za cijepljene i necijepljene

A- A+

Autoškole bi uskoro mogle imati dvije vrste predavanja: ona uživo za cijepljenje te online za necijepljene. Proizlazi tako iz nove odluke Stožera civilne zaštite, u kojoj stoji i da za vrijeme satova vožnje imaoci COVID potvrde ne moraju nositi maske.

ilustracija: Autoškola Danko

– Autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne COVID potvrde, piše u novoj odluci Stožera civilne zaštite.

Nova odluka o epidemiološkim mjerama u autoškolama na snagu je stupila danas, a vrijedit će najmanje do kraja srpnja.

Maske su od danas, dakle, obvezne samo za one koji nemaju COVID potvrdu. Nju mogu preuzeti građani koji su se cijepili ili oni kojima je u sustavu e-Građanina upisano preboljenje, a potvrde vrijede 180 dana.

Također, EU digitalnu COVID potvrdu o testiranju može zatražiti i osoba koja ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa, no njemu potvrda vrijedi samo 72 sata od uzimanja uzorka.

Potvrdu možete zatražiti u uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ili je, jednostavnije, zatražiti putem sustava e-Građani na ovoj poveznici.

Usto, nova odluka stožera, vezano za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije te izložbe u muzejskim i galerijskim te drugim prostorima, propisuje da se na tim mjestima ne mogu propisivati strože epidemiološke mjere od mjera koje vrijede na nacionalnoj razini. To znači da lokalni stožeri ne mogu samostalno uvoditi stože mjere odnosno veća ograničenja.

PROUČITE ODLUKU STOŽERA:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [75.20 KB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.