Pretraga

Izborite se za svoja i tuđa prava!

A- A+

Povedeni onim: “Misli globalno, djeluj lokalno”, Centar za mirovne studije nudi svim srednjoškolcima priliku da mjenjaju sebe i društvo. Od 18. do 25. velječe organizira se 25. Škola ljudskih prava za srednjoškolce u Varaždinu. Škola ljudskih prava educirat će srednjoškolce diljem Hrvatske o osnovnim pravima ljudi, ali i kako ta novostečena znanja primjeniti u okolini u kojoj se nalaze. Oduvijek ste mislili da srednjoškolci ništa ne mogu mjenjati? Saznajte kako ipak možete promjeniti sebe i utjecati na društvo.

Valentina Jakopec, bivša sudionica škole ljudskih prava i koordinatorica u Centru za mirovne studije ističe važnost ovog projekta: “Cilj škole je educirati mlade o ljudskim pravima, u njima probuditi želju za aktivizmom i omogućiti im aktiviranje u Grupi mladih Centra za mirovne studije kroz koju se dalje mogu nastaviti baviti zaštitom i promicanjem ljudskih prava.”

Na ovu sedmodnevnu edukaciju pozvani su svi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole, a prijave traju do 31. siječnja. Oni koji žele sudjelovati u ovoj edukaciji moraju ispuniti upitnik za kandidate/kinje kojeg možete naći na stranici CMS-a. Također, potrebno je priložiti i motivacijsko pismo u kojem kandidati iznose zašto bi upravo oni trebali sudjelovati u ovoj školi. Broj mjesta ograničen je na 20, pa se od prijavljenih očekuje jako motivacijsko pismo koje će upravo njih uvrstiti među odabrane. Također, u sklopu škole svi su troškovi pokriveni, pa se od učenika traži samo visoka razina motiviranosti i truda.

“Svima bih preporučila ovu školu jer mogu naučiti puno toga, omugućit će im neke nove životne poglede i vrijednosti, upoznat će mnogo novih mladih ljudi iz cijele Hrvatske, sličnih i različitih razmišljanja, omogućit će im se rasprave na njihovu inicijativu… Mogućnosti je bezbroj!” ističe Valentina, koja je upravo kroz daljnji rad u Centru odlučila nastaviti borbu za jednakost ljudskih prava. Dakle, na vama je da djelujete, jer imate priliku. Iskoristite ono što vam se nudi i počnite mjenjati svijet oko sebe.