Pretraga

Izmišljeni profesori koje bi mnogi učenici poželjeli

A- A+

Tijekom svog školovanja mladi provode više vremena sa svojim nastavnicima i profesorima, nego s prijateljima, zbog čega je jasno kako imaju važnu ulogu u vašim životima. Gledajući razne filmove i čitajući knjige, koje se bave upravo obrazovanjem i profesorskim zanimanjem, sigurno ste naišli na nekoliko likova za koje ste poželjeli da vam predaju u stvarnom životu. Pogledajte nekoliko izmišljenih, ali i omiljenih, profesora među mlađom populacijom.

Nastavnici i profesori provode više vremena s učenicima nego njihovi roditelji i prijatelji, stoga je važno da ostave pozitivan utisak na svoje školarce. Mnogi maštaju o tome da im se u razredu pojavi Albus Dumbledore i predaje matematiku, umjesto profesora koji ih muči s derivacijama ili logaritmima. U nastavku vam donosimo nekoliko profesora koji su djelo nečije mašte, ali su postali omiljeni među mladima koji prižaljkuju da im upravo oni predaju u stvarnom životu.

Izdvojeni članak

‘Buriću, oženi me’ – studenti izabrali najboljeg profesora na FER-u


Albus Dumbledore – ‘Harry Potter

Jedan od najomiljenijih izmišljenih profesora je ravnatelj Hogwartsa Albus Dumbeldore. Osim što spada među najmoćnije čarobnjake, izgradio je autoritet u školi vještičarenja i čarobnjaštva, ali pomaže svi svojim učenicima. Ponekad ima smiješne ispade te progleda kroz prste Harryju i njegovim prijateljima.

Mr. Sikowitz – ‘Victorious’

Mr. Sikowitz iz serije ‘Victorious’ svakodnevno iznenađuje svoje učenike. Ulazi u razred penjući se kroz prozor, nastupa na karaokama, no učenici ga ne doživljavaju samo kao otkačenog profesora, nego više kao prijatelja.

Ted Mosby – ‘How I Met Your Mother’

Tko od studenata arhitekture ne bi poželio da mu predavanje drži Ted Mosbey? Spreman je učiniti sve, samo da ga studenti zavole. S njima zajedno pije pa se sljedeće predavaje svi bore s mamurlukom, a prvi se nasmije nekoj fori te od predavanja napravi pravo druženje.

Principal Franklin – ‘iCarly’

Ravnatelj Franklin je popularan među svojim učenicima zbog načina na koji se ponaša, izlazi na kraj s problematičnim učenicima te ustraje na svojoj strogosti. Serija ‘iCarly’ je razlog zbog kojeg mnogi srednjoškolci žale jer nemaju ravnatelja ili profesora popu Franklina.

Bill – ‘The Perks of Being a Wallflower’

U noveli ‘The Perks of Being a Wallflower’, Bill je profesor engleskog jezika koji pozitivno utječe na mladog Charlieja. Preporučuje i potiče Charlieja da čita knjige izvan nastave, čime poboljšava njegovu vještinu pisanja s čim mladić ima problema.

Miss Honey – ‘Matilda’

U popularnom dječjem filmu o djevojčici Matildi koja ima posebne sposobnosti Miss Honey je jedina koja ju razumije. Matilde nema podršku obitelji, ali ni prijatelja, stoga joj je učiteljica jedina potpora u životu.

Alaric Saltzman – ‘The Vampire Diaries

Profesor povijesti u Mystic Falls High School je primjer profesora kojeg bi poželi svaki srednjoškolac u stvarnom životu. Alaric Saltzman se žrtvuje za svoje učenika pa čak i riskira vlastiti život. Uz to je jako zabavan i duhovit, a na većini učenika dosadnom predmetu, uspjeva zainteresirati svoju publiku u razredu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap