Pretraga

Jedna, jedina i neponovljiva – Vladarica školskog trača

A- A+

Svi ju znate, svi ju mrzite, ali ako joj se zamjerite, vaši srednjoškolski društveni život ostat će zauvijek obilježen. Nema škole bez školske tračerice. Možda vaša školska diva trača nije tipična, no sigurna sam da ju uvijek možete naći. Tko zna, možda ste to i vi? Saznajte koje kvalitete mora imati svaka školska trač-kraljica.

notenoughchocolate.blogspot.com

Ona nije popularna kao djevojke o kojima se priča, no ima svoje tajne izvore informacija. Nema tog školskog događaja i trača za kojeg ona ne zna. Planirate li ucjenjivati vašeg smrtnog neprijatelja upravo je ona osoba koju trebate za sočni materijal. Uz to, potrebno je reći da nije nužno da bude žensko. To je samo osoba koja voli sočne detalje, živi za njih i s njima. Ma da, možete vi sad reći: školska tračerica nema života, pa sve što joj ostaje je pričanje o tuđim uzbudljivim životima. No, bojim se da se varate. Svaka školska tračerica ima uzbudljiv privatni život. Jednostavno, njezina privatnost se dobro skriva. Jer, ako ona ne širi tračeve o sebi, tko će biti dovoljno hrabar da priča o onoj od koje potiču svi tračevi?

Mislite da su vaše tajne sigurne? Samo živite u blaženom nezanju. Škoska tračerica sve zna. Nevjerojatno je kako se upravo ona nalazi u wc kabini do vaše, u trenutku kad vi gorke suze lijete jer vas je Marko iz 4.c ostavio zbog one kokoši iz 2.a. Naravno da je to čula. A kad vi shvatitet tko je to čuo, dat ćete sve od sebe da popravite situaciju. Lijepo ćete ju zamoliti da nikome ne kaže što je čula. Na to će vam ona reći čarobnu laž s kojom se rodila: “Naravno da će to ostati naša tajna!” Nadobudni kakvi jeste, doma ćete ipak zadovoljni jer ona će tajnu ponijeti u grob. A već drugi dan… Nema veze što ste bili dobri i trudili se da ju poštujete. Njezin blog pun je točnih i manje točnih podataka o vašem prekidu (poput podatka da vas je ostavio, a vi ste nosili plavi džemper ili kako ste se od prekida, koji je bio jučer, udebljali 5 kila jer od tada neprestano jedete sladoled od jagode). O da! Život vam postaje noćna mora! Ali zašto ste se baš vi našli njoj na piku? Zato jer ona to može. Ona se s time rodila, a njezino je pravo da o vama priča.

No, dobro, nije ona baš ni tako loša. Ona samo samatra da svakome zaslužuje tretman po zaslugama. Malene slabiće ona ne trača iz čisto sebičnog razloga: pa kako bi to izgledalo da kraljica trača priča o nekom anonimusu? Pala bi joj reputacija. A to je nešto što se ne gubi.

Prepoznali ste se? Uvijek znate sve o svima? Nađete se na “pravom mjestu u pravo vrijeme”? Krv vam brže kola žilama kad čujete riječ Ma bez brige, ne bolujete od neke smrtonosne bolesti. Samo ste upravo zaključili da ste školska tračerica. Sretno vam bilo! Upravo ste najmoćnija djevojka u školi. Ujedno i najomrženija. Titula je to s kojom se treba znati nositi. Koliko god teška, ujedno je i laskava. Jer, samo je jedna školska kraljica trača.