Pretraga

Jedno od većih sveučilišta otvorilo natječaj za stipendije, provjerite koji su uvjeti

A- A+

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pokreće natječaj dodjele stipendija i potpora redovitim studentima. Dodjela će se izvršiti u tri kategorije za stipendije i jednu za potporu, a to uključuje 40 stipendija za izvrsnost, 5 stipendija studentima aktivnim sportašima te 45 stipendija i 5 potpora studentima u stanju socijalne potrebe. Pravo na prijavu imaju svi redovni studenti na znanstveno-nastavnoj ili umjetničko/znanstveno-nastavnoj sastavnici Sveučilišta, ujedno i hrvatski državljani, a iznos stipendije je 900 kuna mjesečno.

sveučilište u osijeku

Sveučilište u Osijeku | Screenshot: YouTube

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dodjeljuje stipendije i potpore redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta, sukladno uvjetima i kriterijima utvrđenim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

90 stipendija i pet potpora u četiri kategorije

U akademskoj godini 2021./2022. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dodjeljuje ukupno 90 studentskih stipendija i 5 studentskih potpora prema kategorijama,

Stipendije za izvrsnost – 40 stipendija
– za studente viših godina studija – 25 stipendija,
– za studente prve godine preddiplomskog sveučilišnog i preddiplomskog stručnog, studija te prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija – 5 stipendija,
– za studente upisane u 1. godinu diplomskog sveučilišnog studija i u 1. godinu specijalističkog diplomskog stručnog studija – 5 stipendija,
– za studente upisane u više godine preddiplomskog, diplomskog ili integriranog studija te za studente upisane u I. godinu diplomskog sveučilišnog studija na umjetničko-znanstveno/nastavnoj sastavnici – 5 stipendija.

Stipendije studentima aktivnim sportašima – 5 stipendija (potvrđuje se članstvom u nekoj od sportskih udruga/kluba, ekipa, a težinski prosjek iznosi minimalno 3.500)

Stipendije studentima u stanju socijalne potrebe – 45 stipendija
– za studente slabijeg socijalno-ekonomskog stanja – 35 stipendija
– za studente s invaliditetom – 5 stipendija
– za studente koji pripadaju potencijalno ranjivim skupinama – 5 stipendija

Potpore studentima u stanju socijalne potrebe – 5 potpora

Prijave se zaključavaju 28. ožujka

Uvjete za prijavu ispunjavaju svi redoviti studenti s hrvatskim državljanstvom, što se dokazuje nekim od službenih isprava navedenih u dokumentu na kraju teksta. Prijave se podnose početno od današnjeg dana a zaključno 28. ožujka ove godine.

Stipendije iznose 10.800 kuna za sve tri kategorije kojima se dodjeljuju, a što je 900 kuna mjesečno. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac za kategoriju kojoj student pripada, a one se mogu naći na službenoj stranici Sveučilišta na linku. Uz to je potrebno ispuniti i suglasnost za obradu osobnih podataka i njihovu objavu na rang listama. Nepotpuno i neuredno popunjeni prijavni obrasci te neovjereni prijavni obrasci kao i nepotpuna dokumentacija te prijave koje ne budu podnesene u propisanom roku neće se razmatrati.

Dodatne informacije se nalaze u dokumentu u Pravilniku i tekstu natječaja. Ako se dokumenti ne učitavaju, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [285.76 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [163.53 KB]