Pretraga

Još jedan veliki hrvatski grad od jeseni daje ‘besplatne’ udžbenike školarcima: Građani će ih platiti 12 milijuna kuna

A- A+

Svi splitski osnovnoškolci sljedeće će školske godine dobiti udžbenike od grada. Iz gradske Uprave kažu kako je riječ o jednoj od demografskih mjera HDZ-ovog gradonačelnika Krstulovića Opare, a ovi ‘besplatni’ udžbenici građane će koštati oko 12 milijuna kuna.

Foto: srednja.hr

Dogradonačelnica Splita, Jelena Hrgović, potvrdila je za slobodnadalmacija.hr kako će baš svi splitski osnovnoškolci dobiti ‘besplatne’ udžbenike. Udžbenici će biti pribavljeni postupkom javne nabave, a građani će za njih izdvojiti oko 12 milijuna kuna. Sredstva za udžbenike 14.000 đaka u gradskom su proračunu već osigurana.

Izdvojeni članak

‘Besplatne’ udžbenike s kojima se Bandić hvali građani platili 11 milijuna kuna više nego lani

– Ovo je jedna od demografskih mjera potpore osnovnoškolcima i njihovim obiteljima koje je započela nova gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, istaknula je Hrgović za slobodnadalmacija.hr.

Procjenjuje se da će to za roditelje biti rasterećenje kućnog budžeta u iznosu od oko 600 do 1.300 kuna po djetetu, a ovisno o razredu kojeg njihov školarac pohađa. No, još uvijek ostaje nepoznanica hoće li školarce udžbenici dočekati na klupama ili će roditeljima sredstva biti naknadno refundirana, jer su u tijeku razgovori ravnatelja i gradske uprave.

Pravo na ‘besplatne’ udžbenike splitski su osnovnoškolci od prvog do osmog razreda ostvarili prije krize, sada već daleke 2008. godine.

Još jedan veliki hrvatski grad od jeseni daje ‘besplatne’ udžbenike školarcima: Građani će ih platiti 12 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap