Pretraga

Kad ste čuli za zakasninu u knjižnici od 17.000 kuna? Ova zaboravna profa baš toliko mora platiti 

A- A+

Njemačka profesorica psihologije dobro će zapamtiti svoje kašnjenje s vraćanjem posuđenih knjiga u fakultetsku knjižnicu. Profesorica je zakasnila s povratom čak 50 knjiga u knjižnicu matičnog Sveučilišta primijenjenih znanosti u Niederrheinu, a knjižnica joj je potom isporučila račun za zakasninu u iznosu od vrtoglavih 2.250 eura, odnosno skoro 17.000 kuna!

Foto: Srednja.hr

Profesorica psihologije Gina Kästele, koja predaje na njemačkom Sveučilištu primijenjenih znanosti u Niederrheinu, susrela se s vrtoglavom kaznom za zakasninu zbog nepravovremenog vraćanja posuđenih knjiga u fakultetsku knjižnicu. Naime, profesorica je zakasnila s povratom čak 50 posuđenih knjiga.

Izdvojeni članak

Mrak vijest: Među 32 najljepše knjižnice svijeta uvrštena i najveća fakultetska knjižnica u Hrvatskoj

Rok za povrat knjiga, koje je posudila za vlastite znanstvene potrebe, bio je 31. srpnja, no ona ih je u knjižnicu vratila tek u rujnu. Fakultetska knjižnica zakasninu uopće ne naplaćuje ako se knjige vrate 30 dana od propisanog dana povrata, no nakon tog roka, cijena za zakasninu je 20 eura po knjizi.

Tako se njena zakasnina popela na 1000 eura, no knjižnica joj je uz to pripisala i upravne troškove u iznosu od čak 1.250 eura pa sve skupa od profesorice potražuju 2.250 eura, odnosno 16.700 kuna!

Kästele se potom sudskim putem žalila na odluku knjižnice o vrtoglavoj zakasnini zbog nesrazmjerno visokih troškova, javlja Deutsche Welle. Sudska odluka o ovom neobičnom slučaju očekuje se u narednim tjednima.