Pretraga

Kako će izgledati nastava u idućem tjednu? Pogledajte koji je model odabrala svaka županija

A- A+

Ovoga tjedna većina škola vratila se na nastavu uživo, ali neke županije i škole ostale su na modelu C, odnosno online nastavi. Od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatak o tome koje su modele u idućem tjednu odabrale pojedine županije.

Ilustracija: Pexels

Kako smo pisali u Osječko-baranjskoj županiji svi učenici idućeg tjedna vraćaju se u klupe. U toj županiji učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola i srednjoškolci bili su na online nastavi. Od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o tome koje će modele nastave sve županije provoditi idući tjedan.

Prema tablici koju su nam dostavili, u većini županija nastava se provodi prema modelu A, odnosno u školama. Na modelu C, nastavi na daljinu nekoliko je škola u Međimurskoj, Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Istarskoj županiji.

Napomenimo kako pojedini gradovi mogu donijeti odluke o drugačijem modelu za škole kojima su osnivači, što je obično slučaj kod osnovnih.

Pojasnimo i kako model A nastave znači da su svi učenici u školi, na nastavi ‘licem u lice’. Model C oznaka je za nastavu koja se provodi isključivo na daljinu, online. U dokumentu u nastavku možete vidjeti kakve su odluke donijele pojedine županije, a riječ je, kao što smo istaknuli u uvodu, o podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Napomena: ako vma tablica u nastavku nije vidljiva, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [404.35 KB]