Pretraga

Veliki zagrebački faks u petak obustavlja nastavu: Snimaju milenijsku fotografiju za 150. rođendan

A- A+

Filozofski fakultet u Zagrebu u petak u 12 sati obustavlja nastavu na sat i pol kako bi snimili milenijsku fotografiju zaposlenika i studenata povodom 150. rođendana. Prekid nastave označit će sirena za uzbunu na fakultetu. Vatrogasno vozilo na parkiralištu podignut će Šimu Strikomana koji snima fotografiju, a studenti i zaposlenici dobit će plave ili bijele fascikle.

Filozofski fakultet u Zagrebu | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Povodom svog 150. rođendana Filozofski fakultet u Zagrebu u petak u 12 sati snima milenijsku fotografiju zaposlenika i studenata. Zbog toga obustavljaju nastavu od 12 do 13:30 sati.

Za uspješnu fotografiju potrebno je barem 410 osoba, svi će dobiti plave ili bijele fascikle

– Na glavnom parkiralištu ispred zgrade fakulteta, na adresi Ivana Lučića 3, zaposlenici i studenti će se rasporediti tako da formiraju obljetnički logotip koji se sastoji od brojke 150 i glagoljskog slova ‘misliti’. Prekid nastave u podne označit će se sirenom za uzbunu unutar zgrade fakulteta. To će ujedno biti prilika i da se testira sirena, stoji na internetskim stranicama fakulteta.

Milenijsku fotografiju snima Šime Strikoman, filmski i televizijski snimatelj kojeg zovu ocem milenijske fotografije. Njega će vatrogasno vozilo Javne vatrogasne pristojbe Grada Zagreba podignuti u visinu kako bi snimio fotografiju. Za uspješnu fotografiju potrebno je barem 410 osoba. S Filozofskog su napomenuli i da će se pola sata nakon snimanja za simboličnu cijenu moći kupiti milenijska fotografija u auli fakulteta.

– Svaki zaposlenik, u ovisnosti o tome je li raspoređen u plavi ili bijeli dio logotipa, dobit će fascikl plave ili bijele boje. Fascikle ćemo, na znak Šime Strikomana, plohom okrenuti prema kameri tako da njima obojimo dijelove logotipa. Nakon snimanja, fascikle možete zadržati ili vratiti na za to predviđena mjesta. Parkiralište oko logotipa bit će ograđeno tako da ostane prazno tijekom snimanja, jer se formirani logotip mora razlikovati od praznog prostora oko njega. Molimo sve koji neće sudjelovati u snimanju da poštuju zone ograničenja. Predviđamo da će snimanje završiti do 13:30 sati nakon čega se nastava nastavlja, poručuju s Filozofskog.

skica fotografije filozofski

Plan milenijske fotografije | foto: FFZG

Fakultet moli da studenti i zaposlenici u petak dođu javnim prijevozom, biciklom ili romobilom

Cijelo zapadno parkiralište, kao i rampa za silazak prema parkiralištu, bit će zauzeta za pripremu i snimanje milenijske fotografije od jutra.

– Na zapadnom parkiralištu ne smije biti niti jedno parkirano vozilo, a manevarski prostor na rampi je potreban za veliko vatrogasno vozilo. Sugeriramo svim zaposlenicima da ne parkiraju svoja vozila preko noći s četvrtka na petak na zapadnom parkiralištu odnosno da u petak na fakultet dođu javnim prijevozom, biciklom, romobilom i slično. Parkiranje će ponovo biti omogućeno nakon završetka događaja, predvidivo nakon 14 sati, objašnjavaju s Filozofskog u Zagrebu.