Pretraga

Kako izbjeći učenje?

A- A+

Koliko ste puta sami sebi rekli: “Od danas je dosta. Zatvaram se u sobu i samo učim!“? Bilo da je riječ o učenju u zadnji tren ili samo ponavljanju gradiva, priznajte, rijetko ste to napravili. Uvijek se nađe nešto zanimljivo što bi mogli raditi umjesto učenja. Sami popisi korisnih i beskorisnih poslova idu u nedogled. 

A evo i poneki, zasigurno svima poznat izgovor za (ne)učenje:

1. “Gladan/na sam. Samo ću škicnuti što ima u frižideru.” To će vam osigurati bar pola sata neučenja. 

2. Upravo je na televiziji 756 repriza Prijatelja ili Kralja Queensa. Sigurno ste ju gledali, al nije na odmet ponoviti gradivo.

3. Facebook. Jer što ako netko objavi nešto vezano uz školu? Nije naodmet stalno biti na društvenoj mreži. Za slučaj neke velike krize ili samo kako bi pratili kakav je status vaše simpe.

4. Kuhanje. Inače ne znati ni gdje vam je kuhinja u kući, al baš kad trebate učiti sjetite se da bi trebali probat onaj strinin recept za tortu na tri kata.

5. Obiteljsko druženje. Inače u širokom luku izbjegavate mlađu braću i sestre, no umjesto da se uhvatite knjige, vama je super njih učiti pisana slova iako oni tek kreću u vrtić.

6.Boravak u prirodi. Nema veze ako je vani prlom oblaka, vi ste baš danas odlučili početi s promatranjem ptica ili sadnjom vrta. Sve je bolje od zagušljive sobe.

7. Kućanski poslovi. Peglanje, pranje prozora, usisavanja, pranje suđa, pa čak i bojanje zidova. Vama se čini da je vrijeme za proljetno čišćenje, a ne proljetno učenje.

Ideja je puno, a pravi kreativac svaki će izgovor dobro iskoristit. Možete se čak ugledati i na Malcomovog starijeg brata i promaći još pokoju novu izliku za neučenje. Mi vam ipak preporučamo da se uhvatite knjige, koliko god vam to bilo teško. Ubrzo će ljetni przanici, tek onda vam neće trebati izlike, a ako ocjene budu dobre, još ćete više uživati.