Pretraga

Koga smo sve vratili u srednju?

A- A+Želite znati kako su se neki od vaših idola ponašali tijekom srednje škole? Jesu li u školi imali problema i poteškoća što se tiče učenja? Koliko često su nazivani kriminalcima i delikventima i koliko je srednja škola utjecala na njihove životne puteve? Neke od odgovora na ta pitanja potražili smo kod ljudi uspješnih na različitim područjima. Saznajte kako je njima bilo u srednjoj.

Luka Tomaš, frontman Kinokluba u srednjoj školi bio je član novinarske grupe. To mu je ostavljalo prostora za markiranje s nastave. Tvrdi da su cure u srednjoj školi bile pristupačne, moglo ih se pozvati na kavu, razgovarati s njima, hodati s njima… Radi li se isključivo o pristupačnosti djevojaka ili pak Lukinom šarmu, ne znamo.

Ivan Blažičko, sportski komentator kaže kako su njegovi roditelji dok je bio mlad vodili računa o tome da jednog dana bude dobar čovjek. U školi nije bio odličan, ali nije bio ni loš. Prve asocijacije na srednjoškolske dane su mu školsko igralište i Pink Floydi. Dječaci su u đačkom dobu bili prozivani delikventima i kriminalcima. Iako su se u školskim zadaćnicama trudili biti iskreni kako im je rečeno, upravo zbog iskrenosti bili su skoro izbačeni iz škole. Pušili su smiješne smotuljke i s profesorima pili jeger unučiće. Ono što bi neki od njih promijenili kad bi se mogli vratiti u to razdoblje jest upisivanje druge škole gdje bi možda bilo i cura u razredu.

Pero Galićpjevač je grupe Opća opasnost koja je lani bila predgrupa Bon Jovievom koncertu održanom na maksimirskom stadionu. Profesorima koji su mu predavali u srednjoj nije odgovarala njegova duga kosa pa su ga često tjerali na šišanje.

Splitski Dječaci su u opširnom razgovoru objasnili kakvi su bili u školi te su preporučili današnjim srednjoškolcima da budu neozbiljni jer je srednja pravo vrijeme za to.

Posljednji, ali ne i najgori – Žare– pjevač sastava S.A.R.S. u srednjoj ekonomskoj školi naučio je kako manipulirati kreditima i financijskim tržištem. Iako mu cijela priča vezana uz ekonomiju i financije nije strana, odlučio se posvetiti glazbi i na taj način izabrao svoj životni put.