Pretraga

Koliku plaću ima ministar Fuchs? Objavio je novu imovinsku karticu

A- A+

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, ovih je dana objavio svoju novu imovinsku karticu. Prema njoj, neto plaća mu je 2.421,66 eura. Suvlasnik je i niza nekretnina, naslijedio je i vrlo vrijednu zbirku umjetnina, a posjeduje i skupocjeni sat te dvije lovačke puške.

Fuchs Radovan_imovinskartica

Radovan Fuchs|foto: srednja.hr

Prema novoj, imovinskoj kartici, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ima plaću od  2.421,66 eura neto, odnosno u brutu ona iznosi 3.960,85. Usporedbe radi, dosadašnja plaća redovitog profesora u trajnom izboru, za koje je Fuchs ispunio uvjete 2021., bila je 2,736,37 eura neto, odnosno 4.174,81 eura bruto, prema podacima iz prosinca. Plaće redovitih profesora u trajnom izboru će rasti, budući da im je prema novoj uredbi o koeficijentima povećan koeficijent.

Vlasnik je niza nekretnina

Fuchs je i suvlasnik niza nekretnina. Među najvrjednijima je kuća s okućnicom na zagrebačkim Šestinama (357 kvadrata), u 40-postotnom suvlasništvu, čiju je vrijednost ministar procijenio na 663.614 eura. Suvlasnik je i šest građevinskih zemljišta u istom Zagrebačkom kvartu, koje je naslijedio, a čiju je ukupnu vrijednost Fuchs procijenio na 457.759, s time da je njegov udio od svakog zemljišta 40 posto.

Osim kuće i građevinskih zemljišta, u Fuchsovom su suvlasništvu od 50 posto su i tri stana u Zagrebu – jedan od 46 kvadrata za koji procjenjuje da vrijedi 46.452 eura, drugi od 42 kvadrata za koji je u imovinskoj kartici naveo da vrijedi 42.471 eura te treći od 80 kvadrata za koji Fuchs procjenjuje da na tržištu vrijedi 79.633 eura. Stanove je također stekao nasljedstvom.

Ministar obrazovanja posjeduje i dva vinograda u Veloj Luci koje je stekao kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, a ondje je i suvlasnik jednog voćnjaka. Darovnim ugovorom postao je i suvlasnik šume u Rakalju, stoji u njegovoj imovinskoj kartici.

Izdvojeni članak
u pozadini crno bijela fotografija dvorane na fakultetu sa stolicam apraznim i jednom osobom koja sjedi s papirima u rukama i istaknuta fotografija u boji ruke koje drže novčanice i kovanice eura

Kakve plaće nakon povećanja imaju profesori na fakultetima? Imamo detaljne podatke

Vrijedna zbirka umjetnina, sat, lovačke puške…

Fuchs je od roditelja naslijedio i zbirku umjetnina vrijednu 152.631 eura, a na poklon od člana obitelji je dobio Sat Chopard ESZEHA vrijedan 9.290 eura. Još je od ranije poznato i kako se ministar bavi lovom te je član Hrvatskog lovačkog saveza, te kako je vlasnik dviju lovačkih pušaka koje si je sam kupio, a čija je ukupna vrijednost, naveo je ministar, 9.953 eura.

On i njegova supruga, koje ima mirovinu od 740 eura, imaju i nešto ušteđevine. Kako je navedeno u imovinskoj kartici, riječ je o iznosu od 70.343 eura.

Imovinsku karticu ministra Fuchsa možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab