Pretraga

Kompas: Cool zabava za kraj svibnja

A- A+

mafest.com

U narednih desetak dana svatko željan zabave diljem Hrvatske moći će uživati u uličnim festivalima, besplatnim posjetima muzejima, vožnji biciklom i stripovima. Raspored je bogat, samo treba istražiti mogućnosti.

Od četvrtka, 17. svibnja pa do nedjelje, 20. svibnja svi putevi vode na 2. Cirkuski Ulični Festival U Samoboru, popularno zvani CUFUS. Svi koji kraj tjedna odluče provesti tamo imat će prilike uživati u uličnim izvedbama domaćih i stranih umjetnika. Ovogodišnji festival u Samoboru će ponuditi artiste na žici, plesače po svili, a vrhunac ludorija će biti vožnja motocikala samo na prednjem kotaču – nizbrdo! Svi željni lude i neviđene zabave, pravac u Samobor. MIT AUTO, METLA ODER BUS, HAJMO SVI POD MUS U SAMOBOR NA CUFUS!

Muzeji su in

Ovoga petka, 18. svibnja se obilježava Međunarodni dan muzeja. U provedbu ove manifestacije se uključilo više od 50 hrvatskih gradova, stotinjak muzeja i galerija sa svojim zanimljivim izložbama. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je Muzeji i sjećanje/predmeti pričaju svoju priču Ulaz na većinu izložbi je slobodan, a koja je izložba na rasporedu u vašem gradskom muzeju možete pogledati ovdje.

Zagrebačka biciklijada

Dan kasnije, u subotu, za sve Zagrepčane organizira se još jedna biciklijada. Polazak je u 10 sati ispod južne tribine Dinamovog stadiona, a krajnje odredište svih biciklista i šetača je izletište Prepuštovec. Pozvani su svi željni druženja u prirodi ili vožnje dobrog, starog bicikla.

Zagorov otac gostuje u Makarskoj

zkahlina.ca

klanjec.hr

Da ponedjeljak ne mora uvijek biti tmuran pokazat će početak 7. Makarskog festivala stripa. Popularni je Mafest u Lijepu našu privukao mnoštvo stranih i domaćih strip lica. Osim druženja s majstorima devete umjetnosti posjetitelji će moći prisustvovati izložbama, tribinama i radionicama, a krajem tjedna i humanitarnoj aukciji stirpova i drugih rukotvorina gostujućih umjetnika. Detaljan plan može se naći na službenim stranicama, a osim stripa, nekima je tjedan dana izložbe prigoda da osjete i dašak morskog zraka.

Iskoristite vremenske prilike jer proljeće nudi mnoštvo aktivnosti u prirodi, a Internet pruža dovoljno infomracija kad i gdje otići na zabavu. Naša preporuka vam je da se odlijepite od ekrana i uputite u prirodu.