Pretraga

Filozofski organizira biciklijadu za podršku osobama s teškoćama: Ne morate imati ni bicikl, evo kako se prijaviti

A- A+

Biciklijadi u znak podrške osoba s teškoćama čitanja i disleksijom, koja će se u nedjelju 16. travnja održati na relaciji Osijek – Kopački rit, može se pridružiti bilo tko. Ruta nije zahtjevna, a ne morate imati ni vlastiti bicikl jer su i to za vas pripremili. Sve što trebate je pojaviti se, odvoziti i dati svoj doprinos ovoj akciji.

bicikl na trotoaru

Ilustracija: Unsplash

U nedjelju, 16. travnja održat će se biciklijada na ruti Osijek – Kopački Rit. Organizira ju, sada već tradicionalno, Filozofski fakultet u Osijeku i to u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom I ja želim čitati. U toj kampanji, te na nadolazećoj biciklijadi, mogu sudjelovati, javljaju s FFOS-a, svi zainteresirani studenti, nastavnici, knjižničari i građani.

Polazak je u 9 sati ujutro s parkirališta Filozofskog fakulteta, na adresi ulica Lorenza Jägera 9, a povratak se planira oko 12 sati. Kako navode s osječkog Filozofskog fakulteta, ruta nije zahtjevna – vozi se bentom uz Dravu – te ju mogu svladati i osobe koje ne bicikliraju redovito. Osobe mlađe od 18 godina trebaju imati pratnju, a za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige. U slučaju lošeg vremena biciklijada će se odgoditi za neki povoljniji vikend.

Udruga Sport za sve osigurala je određeni broj bicikala za sudionike koji nemaju vlastiti bicikl. Prijava za sudjelovanje nije potrebna, no ako želite rezervirati bicikli ili imate neko dodatno pitanje, možete se, prema uputama organizatora ovogodišnje biciklijade, obratiti mailom na adresu [email protected].


TKO SU SUORGANIZATORI?

Filozofskom su u organizaciji ovogodišnje biciklijade pomogli Klub studenata informacijskih znanosti Libros, Poliklinika SUVAG Osijek, Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku , Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječki ogranak Hrvatskog čitateljskog društva.


 

Copy link
Powered by Social Snap