Pretraga

Koncert povodom Dana srednjoškolaca i tolerancije

A- A+

Povodom , sutra će se na zagrebačkom glavnom trgu održati koncert s početkom u 16 sati. Na koncertu će nastupiti 10-ak srednjoškolskih bendova, a afirmirani bendovi Adastra i Otkazani let svoj nastup započet će u 20 sati. U europskim zemljama ovaj dan se već dugi niz godina obilježava uz glazbu i ples, a po drugi puta će se obilježiti i diljem Lijepe naše.

PORUKE TOLERANCIJE, MIRA I NENASILJAOvom glazbeno-edukativnom manifestacijom učenici srednjih škola Grada Zagreba svojim nastupom žele mladima poslati poruke tolerancije, mira i suosjećanja te senzibilizirati javnost za problem nasilja u društvu koji hitno treba spriječiti, a za koji smo svi bolno svjesni da postoji. Edukativni program će voditi Frano Ridjan, voditelj Radio Sljemena te će govoriti o problemu nasilja među mladima. Mladi će se prisjetiti tragično preminulog učenika Grafičke škole, Luke Ritza i svih učenika žrtava nasilja.

Nije svejedno

Osim koncerta na Trgu bana Josipa Jelačića nalazit će se štand s promotivnim materijalima za mlade kao i kontakt policajci s kojima će moći razgovarati. Udruga, koncerti i sav trud je tu da bi se podigla svijest o raširenosti nasilja među mladima. Nagrada Luka Ritz – dodjelit će se učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, izrazitoj toleranciji i promicanju mira, slobode i jednakosti među svojim vršnjacima.

Cjelokupan program događanja možete pročitati na službenoj stranici grada Zagreba. Svi su pozvani, a ulaz je besplatan!