Pretraga

Lajk naš svakdašnji: Snijeg u Zagrebu i u Splitu

A- A+

Da neki Dalmatinac nakon prije opisane situacije sa Čehinjom ostane suha kurca, otac bi ga se odrekao preko novina. To se naprosto ne smije dogoditi. A što se tiče snijega za to već imamo par tisuća opravdanja, bonus Keruma. pak neki Zagrebčanec dođe doma ”suh” za to ima opravdanje – on nije Dalmatinac. Ali kad Zagreb kolabira pod snijegom, e to ni Dalmatincima više nije jasno kako ste uspijeli, tvrdi naš dalmatinski komentator.

Recimo da se ležerno opuštate na plaži u osmi misec. Sunce se odmara na vašim trbušnim pločicama, vjetar vam pokušava razbarušiti kosu pričvršćenu sa dvadeset dkg ultra strong gela i jebe sebi mater. Odjednom u odsjaju vaših falših Porsche Carrera cvika sa pazara pojavi se bujna Čehinja. Najkvalitetniji češki produkt od doba Pavela Nedveda u Juventusa.

Odjednom sve stane. Od cile plaže ona sjeda baš do vas…vadi iz ruksaka sendvič sa poli parizeron i siron (odvratna kombinacija) i muški ga zagrize. Komadići kruha mrve joj se preko grudi, bikinja, dugih, bijelih, sjajnih nogu. – Erekcija! Ali stani malo! Ona sada uzima sendvič i daje griz nekakvom gremlinu do sebe. Na dva Čeha jedan sendvič je standardna raspodijela. Čak i velikodušna. Misliš možda mu je sendvič dala onako čisto mahinalno, iz navike, jer Česima na moru je protivno pririodi da jedan sendvič sami dovrše. Možda je to neki posve slučajni Čeh, koji ga je isto tako iz navike zagrizao. A možda joj je i otac, djed. Ali ne! Kako su Čehinje najperverznije žene u Europi, naravno to joj je mužek.


Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Tajne Facebook veza

Iznenađenje

Svaki dalmatinski galeb sa bar jednin litom ”staža” zna da se u Češkoj priroda poigrala tako da isti gentski materijal čini predivne žene i bljutave muškarce. Muškarce, koji obavezno liče na plavog i prištavog Rona Jeremya u havajki iz sedamdesetih i sa fudbalerkom.

Nešto kao Janica i Ivica Kostelić kod nas, ali u obrnutom primjeru. Također je jasno da bi svaki Čeh prije umra u mukama nego na sebe obuka išta novije od 15 godina. Mora bit demode u bar sedam generacija godine (jedan je Čeh jednom bio moderno odijeven, ali samo zato jer je nosio tako staru robu da se ona tog ljeta opet vratila u modu).

I što češ učiniti?

Svakom Dalmatincu je odmah jasno šta triba. Prvo se sprijateljiš s mužekom. – Česi su strašno srdačni i uvijek pričaju kako je tu strašno skupo da nema ”skonto” pa je temu lako pronaći. Onda njega i ljepu suprugu pozoveš vani, naglasiš da Ti častiš, a za šankom poptuno ignoriraš Rona i kuvaš mu ženu dok on to sve u nevjerici gleda.

Dalmatinci ovakove stvari znaju genetski, sa tim rješenjima se jednostavno rađaš. Ali recimo da se u istoj situaciji našao neki ”purger” kako mislite da bi on prošao? Ali to nije nikakova sramota jer Čehinje Dalmaciju pohode generacijama i mi smo se evoulirali do te razine da nas više ništa ne može iznenaditi, što se za Zagreb ne može reći.

Čehinja vs Snješko

Jedina razlika između udatih bujnih Čehinja i snijega je to što Dalmatinci na snijeg nisu navikli. Mi ne jebemo snijeg, on sjebe nas. Čehinje dalje dolaze svako osam mjeseci, a snijeg svako dvijesto godina. To je jedan od razloga zašto je snijeg prošle godine u potpunosti paralizirao grad Split.

Drugi razlog je što nam je gradonačelnik primat. Zato to i nije neka sramota jer je situacija bila nesvakodnevna, bar zadnjih sto godina. Kad u Zagrebu snijeg padne ljudi pohrle ka lopatama a u Splitu ka pazaru, za kupiti mrkve snješku za penis i drugo veće povrće za testise. Kulturološke razlike su bogatsvo naše zemlje.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Svete akne vlč. Sudca

Prvo pometi snijeg pred svojim vratima

Da neki Dalmatinac nakon prije opisane situacije sa Čehinjom ostane suha kurca, otac bi ga se odrekao preko novina. To se naprosto ne smije dogoditi. A što se tiče snijega za to već imamo par tisuća opravdanja, bonus Keruma. pak neki Zagrebčanec dođe doma ”suh” za to ima opravdanje – on nije Dalmatinac. Ali kad Zagreb kolabira pod snijegom, e to ni Dalmatincima više nije jasno kako ste uspijeli. Za to opravdanja nema!

A kako ste nam se samo prošle godine, kada nas je iznenada i bezobrazno napao snijeg rugali – kao sova sjenici. Kako ste nam s visoka djelili savjete (”Nek zemiju lopate i čistiju nek, Bok ti matr jebal”). Ne mogu Vam opisati ponos koji danas Dalmacija osjeća nakon što je priroda izbršila ovaj pravedni revanš. I Zagreb je kolabirao pod snijegom!

Čak ste nam poslali i ralice upomoć ( koje su doduše zapele u snijegu na putu ovamo, negdje kraj Knina). No mi smo tada bili pametni i progutali ponos te teška srca poslušali Vaše savjete kako se nositi sa snjegom – koji kod Vas pada već tisućama godina dodouše. Sve te savjete smo, kao prvu pomoć, sačuvali i arhivirali i sada Vam ih slavodobitno možemo poslati natrag!

Ne bojte se, Split je uz Vas! Još ćemo vam i onu jednu našu ralicu poslat upomoć, a slobodno opozovite i one četiri koje ste nam prošle godine poslali, eno ih kraj Knina još stoje. Ma i svih dvanaest lopata za snijeg koliko ih u Splitu ima šaljemo. Možete i Keruma dobit ako želite, Bandića zadržite, nismo ni mi pizde.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Mater zna najbolje (a i da ne zna ‘ko joj šta smi reć’)

Čemu to

Mora bit da je svemu tome tako što Vam je gradonačelnik Hercegovac kao i veliki dio naturaliziranih Dalmatinaca, jer jedini grad kojemu Hercegovci više gravitiraju od Zagreba je možda baš Split. Imamo ih ovdje čitave porodice, čak i duple Hercegovce imamo već. Nešto je u njegovoj hercegovačkoj naravi prevagnulo na onu dalmatinsku stranu i eto vas sad na, jebite se u snijegu.
Ali nije sve tako crno, vaš gradonačelnik bi sada sigurno startao bilo koju udatu Čehinju a i uvijek može gore.

Zamislite da Vam je gradonačelnik Kerum koji je elementarna nepogoda sam po sebi. Situacija bi tada bila duplo gora jer bi imali dvije elementarke od puta. Snijeg se još doduše počisti sa ralicama s vremenom ili ga, kao u Splitu Božjom milošću, sunce otopi ( da nije tako mi bi još bili pod snijegom). Ali Kerum, njega ralicom ne možeš maknuti. Pokušali jesmo, ali sa svojih tristo kilograma bio je jednostavno pretežak za ralicu.

Ali da ne širim više geografsku nesnošljivost, kao ruku pomirenja spremni smo vam ponuditi apartmane u Dalmaciji sa ”skonto” cjenama dok Vam sunce ne otopi snijeg. Nama bi dobro došlo za budžet. A u svakom slučaju ponuda za ralicu i 12 lopata još stoji, pa kopaj Mile.