Pretraga

Leteći Tin

A- A+

Razgovarali smo s još jednom mladom nadom iz školskih klupa. Njegovo ime je Tin Tomljanović. Tin je učenik trećeg razreda Tehničke škole Ruđer Bošković iz Zagreba i viceprvak je Hrvatske u brdskim utrkama u svojoj klasi.

 Tin, zašto baš automobilizam i kako si se počeo baviti ovim sportom?

Automobilizam je jedini sport koji me zanima. Za sve je “kriv” moj tata koji me od malena vodio na utrke. Prve sam utrke išao gledati negdje s tri godine, iako ih se baš i ne sjećam. Ali tamo se rodila ljubav. A prefesionalno, sve je počelo s navršenih 16 godina, jer se tek tada može dobiti juniorska vozačka licenca.

Kako je izgledao prvi nastup?

Svake godine gledao sam slalom u Dubravi. Htio sam ga i ja jednom odvoziti. I tako se ove godine pružila prilika da i ja pokažem što znam. Bilo je dobro. Najvažnije je da nisam bio zadnji i da nisam slupao auto.

Kako si zadovoljan s ostalim rezultatima?

Pa s obzirom da mi je tek 17 godina  jako sam zadovoljan svojim dosadašnjim tijekom karijere. Okušao sam se u autoslalomu, ocjenskom autoreliju i brdsko brzinskim utrkama, viceprvak sam Hrvatske u brzinskim utrkama, a ovo mi je tek prva sezona vožnje.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Točnih planova još nemam. Postoje samo želje. No, sve ovisi o financijama s obzirom  da je ovo jako skup sport. Dobro bi došli neki sponzori.

Što roditelji kažu na sve to?

Roditelji me razumiju i u potpunosti podržavanju i pomažu koliko mogu. Ovim putem im se zahvaljujem na tome.

A škola?

Trenutno sam treći razred Tehničke škole Ruđer Bošković. Za sada je u školi dobro, no teška je to škola i treba puno učiti.

Kako uskladiš školu i automobilizam?

Teško je to uskladiti. Petkom uglavnom “šarafim” po autu, vikendom su utrke, pa ne stignem previše učiti. No, to je tako i već sam se priviknuo na takav tempo. Međutim, u školi  su mi više puta izašli u susret i opravdali mi dane kada zbog utrka nisam mogao doći u školu.

Što planiraš nakon srednje škole?

Nakon srednje škole planiram upisat neku višu školu ili možda fakultet. Nešto vezano uz strojarstvo.