Pretraga

Lijep početak škole: Učenike nakon praznika dočekala nova učionica u kojoj će razvijati igrice

A- A+

U Elektrostrojarskoj školi Varaždin otvorena je učionica za razvoj videoigara. Učenici će raditi na gaming računalima, za koje je Varaždinska županija izdvojila preko 240.000 kuna.

Dobra vijest stiže za učenike Elektrostrojarske škole u Varaždinu. Tamo je, naime, uređena informatička učionica za razvoj videoigara, opremljena gaming računalima za koje je Varaždinska županija izdvojila 240.077,50 kuna.

Ravnatelj škole Igor Kos, kaže da je industrija videoigara sada na samom vrhu te da su joj potrebni kadrovi.

Izdvojeni članak

Otvoren najveći gaming centar u Hrvatskoj: Prostire se na gotovo 900 četvornih metara

‘Planiramo educirati mlade ljude’

– Mi na ovoj opremi planiramo educirati mlade ljude kako bi oni nakon završetka srednje škole nastavili dalje svoje obrazovanje ili već mogu razmišljati da budu svoji poslodavci, da osnivaju svoje start-up firme, objašnjava ravnatelj.

Istaknuo je i da je interes učenika jako velik. Riječ je, inače, o izbornom modulu koji je ove godine namijenjen tehničarima za računalstvo, a od iduće godine bit će ponuđen i ostalim učenicima kao fakultativna nastava.

Važnost otvaranja ove učenice istaknuli su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te župan Anđelko Stričak.

Svi će moći razvijati svoje vještine

– Opremili smo učionicu koja je sklopovski i programski na visokoj razini. Tu će se stvarati videoigre koje spadaju u industriju iluzija koja će za koju godinu činiti 50 posto svjetskog BDP-a. Ovdje se radi i o društvenoj odgovornosti. Osnovnoškolci, srednjoškolci, kao i studenti moći će učiti, trenirati i razvijati svoje vještine, rekao je Huđek.

Otvorenju su prisustvovali i dekanica Fakultetu organizacije i informatike Varaždin, Nina Begičević-Ređep, prodekanica za nastavu na Geotehničkom fakultetu Varaždin, Sanja Kovač, dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilišta Sjever Damir Vusić i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, Sanja Herceg.