Pretraga

Mali genije (14): Napisao knjigu na dva jezika i juri prema drugoj diplomi

A- A+

 www.images.alternet.org

Moshe Kai Cavalin ima 14 godina, diplomu s odličnim ocjenama s East Los Angeles Collega, student je matematike na University of California Los Angeles (UCLA), napisao je knjigu We Can Do na engleskom i kineskom jeziku te ne voli kada ga nazivaju genijem.

Kreće po još jednu diplomu

Moshe Kai Cavalin je amričko čudo od djeteta. Sa samo osam godina upisao je East Lost Angeles College te u dobi od 11 godina dobio diplomu s odličnim ocjenama, iako se ona ne dodjeljuje djeci u njegovim godinama. Sada ima 14 godina i želi do kraja godine završiti studij matematike na UCLA-u.

Kako svaki uspjeh vuče neku žrtvu za sobom, tako je Moshe priznao kako se odriče dosta stvari kako bi postigao što želi. Iako je veliki fan Jackie Chana, televiziju gleda samo četiri sata tjedno.

Napisao knjigu We Can Do na dva jezika

Moshe je napisao svoju prvu knjigu We Can Do u kojoj na nešto više od 100 stranica objašnjava tajnu svoga uspjeha i govori kako nije nikakav genij te da svi mi možemo postići isto pa čak i više od onoga što je on postigao.

Kako je Mosheova majka Kineskinja, knjigu je sam napisao na kineskom i sam preveo na engleski jezik. Inspiraciju za knjigu pronašao je u svom profesoru Richardu Avili, čiji ga predmet nije zanimao, ali ga je potaknut Avilinim entuzijazmom položio odličnom ocjenom.

Što se tiče budućih planova, koji uključuju doktorat, njegov je komentar kako je još uvijek tinejdžer i ne zna što očekuje i planira nakon toga.