Pretraga

Maturanti se odrekli haljina i odijela: ‘Bez 5 minuta glamura, ne propada matura’

A- A+

Mlađe generacije itekako su svjesne teških vremena u kojima živimo pa su i oni odlučili srezati svoje bespotrebne troškove. Gimnazijalci Sjeverne Kosovske Mitrovice odlučili su na svoju maturalnu zabavu 27. svibnja doći obučeni u majice s natpisom ‘Bez 5 minuta glamura, ne propada matura’. Novac koji bi inače potrošili na haljine ili odijela donirat će u humanitarne svrhe.

www.kossev.info

Ne smatraju svi srednjoškolci završnih razreda da maturalna zabava ne može proći bez raskošnih i skupih toaleta i odijela. Budući da smo okruženi siromaštvom i krizom, gimnazijalci Sjeverne Kosovske Mitrovice odlučili su na maturalnu zabavi 27. svibnja obući majice s natpisom: ‘Bez 5 minuta glamura, ne propada matura‘, a novac koji bi inače potrošili na raskošniju odjeću donirat će u humanitarne svrhe, piše KoSSev.info.

Izdvojeni članak

Maturantica izbačena s maturalne zabave jer je nosila hlače

Nije zlato sve što sja

Dva od tri odjeljenja gimnazije u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici odlučila su se skupljati novac za bolesnu djecu, no kolegama koje će ipak na zabavu doći u sjajnim haljinama i odijelima ne zamjeraju što se nisu priključili njihovoj akciji.

– Nas je gotovo 60 maturanata i svi imamo različite stavove i razmišljanja. Zato razumjem da se ne možemo usuglasiti i svi isto postupiti. Ipak, ponosna sam na svoju generaciju koja je odlučila imati drugačiju maturu. Plan je da se ‘odreknemo’ maturalnih haljina i odijela, te da taj novac, koji bismo potrošili za sve te preskupe stvari, a koje ćemo obući samo jednom – doniramo i tako pomognemo nekom kome je ta pomoć potrebna, izjavila je za KoSSev jedna od učenica koja se odazvala humanitarnoj akciji te zamolila novinare da ne objavljuju njeno ime.

Izdvojeni članak

Maturant se kladio s profesoricom za veliki ulog!

Umjesto haljina, donirat će novac bolesnima

Maturanti tvrde da ne žele nikoga isticati u prvi plan jer, kako kažu, nisu se odlučili za ovu akciju da bi ih mediji popratili, nego se radi o njihovoj privatnoj odluci. – To je bila naša odluka, zajednička, rekle su maturantice ne želeći otkriti kome je ova ideja pala na pamet te tko je inicirao njeno provođenje.

Ovi gimnazijalci nisu još odlučili kome će donirati prikupljeni novac, ali im je poznata situacija dvoje djece kojima je hitno potrebna financijska pomoć za liječenje.

– Danas mi, a sutra neko drugi – danas ćemo mi pokrenuti akciju, a sutra će se netko drugi priključiti, ili sam pokrenuti nešto slično – za kraj su izjavile gimnazijalke Sjeverne Kosovske Mitrovice .