Pretraga

Ministar otkrio u kojim se školama odgađa početak polugodišta: ‘Morat će se nadoknaditi’

A- A+

U nekim školama Sisačko-moslavačke županije drugo polugodište neće započeti u ponedjeljak, potvrdio je ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs. Osam škola zatražit će odgodu početka polugodišta, a većinom je riječ o osnovnim školama.

Srednja škola Glina nakon potresa

Srednja škola Glina nakon potresa| Foto: službena Facebook stranica škole

Prema priopćenju Vlade, oko 460 đaka s područja pogođenog potresom nema pristup internetu. Za njih će Ministarstvo osigurati SIM kartice onog operatera koji ima najveću pokrivenost na tom području. Također, oko 10%, odnosno nešto više od 1.400 učenika nije više na tom području nego se nalaze negdje drugdje. Devet škola morat će se rušiti zbog oštećenja. Za većinu školaraca u ponedjeljak započinje drugo polugodište i to online, ali ne i za dio učenika iz Sisačko-moslavačke županije.

Odgodu početka polugodišta tražit će osam škola

Kako je danas poručila gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, veliki broj učitelja uzeo je plaćeni dopust od 10 dana kojeg je Vlada odobrila javnim službenicima s područja pogođenog potresom. Zbog toga u brojnim školama nije moguće organizirati nastavu. Ministar Radovan Fuchs kazao je za Večernji list kako će odgodu nastave na području Sisačko-moslavačke županije zatražiti osam škola.

– To su škole iz Petrinje, Gline… Te škole imaju i svoje područne škole izvan samog centra. To su Osnovna škola Petrinja, Osnovna škola Mate Lovrak Petrinja, Osnovna škola Dragutin Tadijanović Petrinja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Gora, Osnovna škola Jabukovac, Osnovna škola Glina, Osnovna škola Vladimir Nazor Pokupsko i Srednja škola Glina, rekao je Fuchs za Večernji list.

Izdvojeni članak

Gradonačelnica Siska: ‘Nemoguće je organizirati nastavu, mnogi učitelji su zatražili plaćeni dopust’

Fuchs: ‘Morat će se nadoknaditi, trajat će sigurno 14 dana’

U istom intervjuu već je sada najavio kako će se taj dio nastave morati nadoknaditi.

– Riječ je o jednoj srednjoj školi u ovom slučaju. Morat će se nadoknaditi, trajat će sigurno 14 dana. Postoji nekoliko varijanti na koji način se to može rješavati, moguća je nadoknada subotom, ali i produžetak školske godine, rekao je Fuchs za Večernji.

Podsjetimo, u ostatku Hrvatske drugo polugodište za većinu učenika započinje prema C modelu, odnosno nastavom na daljinu. Učenici od prvog do četvrtkog razreda osnovnih škola te maturanti polugodište započinju u školskim klupama, a izuzetak su maturanti Primorsko-goranske i Istarske županije, o čemu više možete čitati ovdje.

Ministar otkrio u kojim se školama odgađa početak polugodišta: ‘Morat će se nadoknaditi’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap