Pretraga

Mladi nogometaš poginuo u prometnoj: ‘Prerano si nas napustio, trebao si igrati još utakmica’

A- A+

Nogometaš RNK Split, 20-godišnji Šimun Šolić poginuo je u prometnoj nesreći u Stobreču. Nesreća se dogodila navečer oko 22 sata gdje je motocikl izletio van kolnika na kojemu su bile dvije osobe, od kojih je jedna preminuli nogometaš. Policija traži svjedoke koji su vidjeli prometnu nesreću kako bi se rasvijetlile okolnosti zbog kojih je do nesreće došlo. Nogometni klub oprostio se od mladog nogometaša na društvenim mrežama poručivši kako ih je prerano napustio i da je trebao odigrati još puno utakmica.

crno bijela footgrafija nogometaša na terenu

Foto: Facebook RNK Split

Šimun Šolić, 20-godišnji nogometaš RNK Split te bivši igrač mlađih kategorija Hajduka, Solina i Dugopolja poginuo je u prometnoj nesreći u Stobreču, objavio je Dalmatinski portal. Nesreća se dogodila u 22 sata i 15 minuta, a mladi nogometaš je bio na motociklu s još jednom osobom nakon čega su izletjeli van kolnika. Šimun je zadobio teške ozlijede opasne po život te je od posljedica istih preminuo u bolnici.

– U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti koje su prethodile navedenom događaju, pozivamo svjedoke prometne nesreće, kao i sve osobe koje imaju korisnih saznanja o navedenom događaju, da se jave osobno u Postaju prometne policije Split, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Od Šimuna se oprostio i njegov nogometni klub na društvenim mrežama, poručivši kako ih je prerano napustio i da je trebao odigrati još utakmica. Mnogi koji su poznavali Šimuna šokirani su njegovom smrću te su oprostili od njega u komentarima objave kluba.

– Naš dragi Šimun, momak nasmijana i vedra lica, izgubio je bitku sa životom u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila. Za RNK Split igrao je četiri godine, a nedavno se ponovno produžio Splitovoj svlačionici gdje su ga svi obožavali upravo zbog njegovog vedrog duha i topline koju je imao u sebi Šimune naš, prerano si nas napustio, trebao si igrati još utakmica, ali život je htio drugačije. Zauvijek u našim srcima, stoji u objavi ba Facebook stranici RNK Split.