Pretraga

Mlađi od konkurencije za više od 20 godina: Ivan Sinčić i službeno kandidat za predsjednika RH

A- A+

Kandidat Živog zida student diplomskog studija zagrebačkog FER-a Ivan Vilibor Sinčić službeno je postao najmlađi predsjednički kandidat u povijesti. Državno izborno povjerenstvo je potvrdilo da je Sinčić sakupio više od potrebnih 10 tisuća potpisa. Protukandidati su mu aktualni predsjednik Ivo Josipović, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović te Milan Kujundžić.

srednja.hr

Student diplomskog studija na zagrebačkom FER-u Ivan Vilibor Sinčić skupio je više od 15 200 potpisa i službeno je postao jedan od četiri predsjednička kandidata, objavilo je Državno izborno povjerenstvo. Osim 24-godišnjeg kandidata Živog zida u izbornoj trci će sudjelovati još aktualni predsjednik Ivo Josipović, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović te Milan Kujundžić.

Za razliku od svojih protukandidata Sinčić nije iza sebe imao jaku stranačku mašineriju ni podršku glavnih političkih aktera već se u svojoj akciji prikupljanja potpisa oslonio na kolege aktiviste iz Živog zida s kojima se već godinama bori protiv nasilnih deložacija.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Put Ivana Sinčića od anonimnosti do probijanja medijske blokade

Potvrdom DIP-a ovaj bivši učenik gimnazija Karlovac i službeno je postao najmlađi kandidat za predsjednik Hrvatske u povijesti, a od ovogodišnjih konkurenata je mlađi 22 (Grabar – Kitarović) odnosno 33 godine (Josipović i Kujundžić)

O mlađahnom kandidatu Živog zida šira javnost za sada malo zna, a njegovi bliski suradnici ga opisuju kao staloženog i inteligentnog mladića koji odskače od prosjeka.
Službeno izborna kampanja počinje već sutra i trajat će samo 18 dana. Izborna šutnja počinje na prelazu s 26. na 27. prosinac. Prvi izborni krug je 28. prosinca, a drugi ukoliko do njega dođe, je planiran dva tjedna kasnije.

Više o programu najmlađeg predsjedničkog kandidata u povijesti pročitajte u intervjuu koji je Ivan Vilibor Sinčić dao za portal Srednja.hr