Pretraga

MORH traži tristo mladih koji žele postati vojnici i mornari, provjerite koji su uvjeti prijave

A- A+

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo ovih dana javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. Vojnička služba traje dvije godine, počinje 5. listopada 2021., a prima se 300 kandidata odnosno kandidatkinja.

vojska

Screenshot: YouTube; Ministarstvo obrane RH

Svi koji žele postati vojnici/mornari došli su na svoje – MORH je ovih dana otvorio natječaj za prijem u djelatnu vojnu službu koja traje dvije godine, a putem tog natječaja prima se 300 kandidata.

Kandidati smiju imati najviše 30 godina

Kako stoji u natječaju, probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona su:

  • najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje,
  • najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine,
  • uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

– Uz prijavu na natječaj kandidati su dužni priložiti: presliku osobne iskaznice, rodni list, svjedodžbu/diplomu o završenom obrazovanju i uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, koje ne smije biti starije od šest mjeseci. Prije prijema u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni iz postupka na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu, piše u natječaju Ministarstva obrane.

Izdvojeni članak

[FOTO] I vojska otvorila studentski dom: Evo gdje će živjeti budući časnici

Kako poslati prijavu?

Dodaju, kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

– Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama, stoji u tekstu natječaja.

U tekstu natječaja stoji i kako vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme. Više o natječaju možete doznati ovdje.

MORH traži tristo mladih koji žele postati vojnici i mornari, provjerite koji su uvjeti prijave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap