Pretraga

[FOTO] I vojska otvorila studentski dom: Evo gdje će živjeti budući časnici

A- A+

U Zagrebu je u srijedu otvoren smještajni objekt ‘Vukovar’, neboder visok 15 katova koji će služiti kao svojevrsni studentski dom za polaznike Hrvatskog vojnog učilišta. Od 1. do 13. kata razmješteno je čak 89 soba, dok se na 14. katu nalazi restoran. S terase 15. kata, na kojem se nalazi i teretana, pruža se pogled na cijeli Zagreb.

foto: MORH

– Za Hrvatsku vojsku otvorenje ovakvog objekta je od iznimne važnosti jer postojećim sposobnostima dodajemo novu dimenziju u standardu smještaja i života na HVU”, rekao je general Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.

Povodom obilježavanja Dana hrvatske vojske u Zagrebu je u srijedu otvoren smještajni objekt ‘Vukovar’, neboder visok 15 katova koji će služiti kao svojevrsni studentski dom za polaznike Hrvatskog vojnog učilišta.

Pozidanje standarda

Objekt ‘Vukovar’ sastoji se od 15 etaža i ima ukupno 89 smještajnih jedinica.

– Njegovom upotrebom značajno će se podići standard smještaja i života svih polaznika i sudionika nastavnih i obučnih procesa na HVU, priopćilo je Ministarstvo obrane.

U prizemlju su smješteni glavni ulaz s recepcijom i zajednički dnevni boravak, a smještajne jedinice nalaze se od 1. do 13. kata. Na 14. katu nalazi se restoran s kuhinjom, a na 15-om, posljednjem katu, teretana s pratećim sanitarnim sadržajima i terasom.

Izgradnja objekta je započela krajem 2016. godine, radove je izvodila tvrtka Lavčević d.d., a ukupni troškovi izgradnje objekta iznose 55 milijuna kuna s PDV-om.

Postat će dio novog sveučilišta

General Jurković vjeruje da će smještajni objekt biti još jedan dodatni motiv koji će mlade ljude potaknuti da se pridruže Hrvatskoj vojsci.

Izdvojeni članak

Osniva se novo sveučilište: Izvodit će programe koji već postoje

– Objekt Vukovar simbol je novog doba, poveznica između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, rekao je Jurković.

Državni tajnik Tomislav Ivić poručio je da je upravo otvorenje objekta Vukovar najvidljiviji simbol transformacije Hrvatske vojske.

– Sljedeće godine je velika 30. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske i transformacija Hrvatskog vojnog učilišta u Sveučilište obrane i sigurnosti ‘Dr. Franjo Tuđman’, koje je od posebnog državnog interesa, zaključio je državni tajnik.

POGLEDAJTE GALERIJU: