Pretraga

Na jednom mjestu doznajte sve što morate znati o ovogodišnjim upisima u srednje škole

A- A+

Za otprilike 38 tisuća osmaša započeo je proces upisa u srednje u srednje škole. Proteklog ponedjeljka krenule su prijave u elektronički sustav upisa u srednje NISpuSŠ. Objavljene su i brošure o tome kako za pojedine skupine učenika izgleda procedura.

laptop tipkanje online nastava

Foto. Unsplash

U ponedjeljak su započele prijave osmaša u elektronički sustav upisa u srednje škole, a 25. lipnja osmaši će birati srednjoškolske programe koje žele upisati. Mogu ih odabrati najviše šest, a prijave završavaju 7. srpnja, dok će konačne ljestvice upisa u srednje škole biti objavljene 10. srpnja.

Sve što maturanti moraju znati o upisima u srednje škole Ministarstvo znanosti i obrazovanja i CARNET objavili su u najnovijim brošurama za upise u 2021./22.

U njima je objašnjeno koji su elementi i kriteriji za upis u prve razrede osnovnih škola, konkretnije – koji se to zajednički, dodatni i posebni elementi boduju prilikom izrade rang-lista. Pojašnjeno je, između ostaloga, i na koji se način boduje uspjeh na natjecanjima, kako onima u znanju tako i sportskima, što je s prijemnim ispitima koje provode neke škole, koje je sve korake potrebno poduzeti u elektroničkom sustavu upisa u srednje te kako pratiti svoje stanje na upisnoj ljestvici.

Objavljene su četiri takve brošure – one za redovne učenike, za kandidate s teškoćama, za upis u sportske odjele i umjetničke škole te za kandidate koji dolaze iz drugih obrazovnih sustava. Sve brošure možete ‘prolistati’ i preuzeti u nastavku, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [808.76 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [811.23 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [676.97 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.91 MB]


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.