Pretraga

Najbolja vijest za prvi dan škole: Zadranin bez greške riješio ispit na matematičkoj olimpijadi i kući donio zlato

A- A+

Ovoga ljeta naši su učenici nanizali izvrsne rezultate na međunarodnim natjecanjima. Kao šećer pred kraj sezone olimpijada stiže još jedna fantastična vijest –  hrvatski srednjoškolci briljirali su i na 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Poljskoj. Najbolji uspjeh postigao je Zadranin Noel Lakić, koji je ispit na olimpijadi riješio bez ijedne greške!

Ukupno 66 učenika iz 11 srednjoeuropskih država sudjelovalo je na 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi koja se održavala u poljskom gradu Bielsko-Biała od 27. kolovoza do 2. rujna. Suočili su se ondje izvrsnici iz Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske.

Izdvojeni članak

‘Osveta’ Engleza za poraz na Svjetskom? Mladi robotičari otputovali na natjecanje, robot im zapeo u Londonu, ali priča ima happy end

Naši su učenici još jednom postigli izvanredan rezultat, a kako kažu iz Hrvatskog matematičkog društva petu godinu zaredom jedan od hrvatskih natjecatelja osvojio je zlatnu medalju na pojedinačnom natjecanju. Riječ je o Noelu Lakiću, učeniku Gimnazije Frane Petrića u Zadru, koji je na ispitu imao fantastičan stopostotni rezultat!

Medalje su osvojili i ostali članovi hrvatske reprezentacije: srebro je otišlo u ruke Krunoslava Ivanovića iz zagrebačke XV. gimnazije, a njegovi školski kolege Krešimir Nežmah, Andrija Tomorad i Ivan Vojvodić osvojili su brončanu medalju. Odličje brončanog sjaja pripalo je i Luki Buliću Bračulju iz splitske III. gimnazije.

U poretku ekipa, hrvatski je tim završio na veličanstvenom drugom mjestu.