Pretraga

Najpopularnije igralište u Osijeku – Srednjika

A- A+

sib.hr

sib.hr

Jedno od najpopularnijih igrališta u državi, a sigurno najposjećenije u Osijeku, Srednjika, dobiva novo ruho. Nova atletska staza, gumirani tereni za košarku i rukomet, novi asfalt i izmještanje klizališta dio su projekta rekonstrukcije za sljedeću godinu. U planu je da se u 2012. godini Srednjika u potpunosti renovira, a to uključuje sve sastavne dijelove tog malog sportskog centra“, rekao je za sib.hr Zvonko Ibriks, direktor športskih objekata u Osijeku.

Jedan od najvećih zahvata na kompleksu biti će i rekonstrukcija tartan staze koju koriste brojne škole i rekrativci, a godinama vapi za obnovom. Staza će tako dobiti novi, znatno kvalitetniji sloj. Novost je i da će tijekom zahvata na igralištima odraditi i priprema sustava za hlađenje, što je preduvjet za prebacivanje klizališta sa Sokola na Srednjiku. 

Ibriks je i za sib.hr dodao sljedeće:Skate park za sada se neće dirati, odnosno izmještati, a pokušati ćemo i u njemu pružiti dodatne sadržaje za sve oni koji tamo borave svakodnevno.

Razlog zašto je igralište u lošem stanju su i česti koncerti na ovom srednjoškolskom igralištu poput Whitesnakeovog 2008. godine. Sve to trebalo bi koštati između četiri i pol i pet milijuna kuna, a osim navedenoga popraviti će se i ograda igrališta te urediti sanitarni čvor.

škola Osijek