Pretraga

Nakon 30 godina konačno se gradi nova škola: Gradonačelnik Tomašević postavio kamen temeljac

A- A+

U četvrtak je gradonačelnik Tomislav Tomašević postavio kamen temeljac za izgradnju nove Osnovne škole u Jakuševcu. Riječ je o školi na čiju se gradnju čeka posljednjih 30 godina. Nova škola bit će ukupne površine nešto više od 7.300 m², imat će 28 učionica, 16 kabineta, dvodijelnu sportsku dvoranu te vanjske sportske terene.

Foto: Grad Zagreb

Nakon 30 godina čekanja, stanovnici Jakuševca konačno su dočekali početak radova na izgradnji nove Osnovne škole. Kamen temeljac je u četvrtak položio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Sretan sam što smo danas ovdje i hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Posebno na strpljenju zahvaljujem građanima koji početak gradnje čekaju zadnjih 30 godina. Od 600 do 700 učenika s ovog područja krenut će u novu i suvremeno opremljenu školu već školske godine 2024./2025., rekao je Tomašević.

Radovi započinju rušenjem dotrajalog i nefunkcionalnog postojećeg objekta bivše Waldorfske škole. Nakon toga kreće gradnja nove škole s 28 učionica, 16 kabineta, dvodijelnom sportskom dvoranom, vanjskim sportskim terenima, ukupne površina nešto više od 7.300 m². Vrijednost investicije je  13.352.448,14 eura.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec najavila je kako je trenutno još jedna škola u Novom Zagrebu pred ishođenjem građevinske dozvole, a riječ je o Osnovnoj školi u Laništu.