Pretraga

Nakon desetljeća ‘seljakanja’ učenici zagrebačke škole konačno uselili u novu zgradu

A- A+

Na Trgu Luke Botića danas je i svečano otvorena nova škola, odnosno prenamijenjena zgrada bivšeg Učeničkog doma Luke Botića u zgradu za Hotelijersko-turističku školu u Zagrebu. Za rekonstrukciju i adaptaciju potrošeno je oko 50 milijuna kuna, a gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da se nada kako će škola pronaći način da održavaju nastavu u jednoj smjeni.

Hotelijersko-turistička škola Zagreb | Foto: Grad Zagreb

Iako je s radom počela još početkom školske godine, danas je na sami Dan škole i na Dan turizma svečano otvorena Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu. Zgrada bivšeg Učeničkog doma Luke Botića prenamijenjena je u zgradu za školu, a rekonstrukcija i adaptacija sveukupno je iznosila oko 50 milijuna kuna.

– Ovo je do sada peta škola u zadnjih nekoliko tjedana, odnosno od početka ove školske godine. Konkretan proces, odnosno radovi su počeli još 2018., ali je izvođač radova otišao u stečaj pa se sve moralo raditi ispočetka. Zgrada je ojačana kako bi izdržala potres, a nadam se da će škola pronaći način da radi u jednoj smjeni, rekao je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Dodao je i kako je to Hotelirijesko-turističkoj sedma lokacija na koju se sele i da očekuje kako će im to biti posljednja. Škola sada raspolaže prostorima za praktikume, sportskim igralištem i mnogim drugim prostornim prednostima koje do sada nisu imali.

– Nakon desetljeća boravka i rada u neprimjerenim uvjetima Hotelijersko-turistička škola, koja ima dugu tradiciju, konačno ima jedan prekrasan i suvremeni prostor koji će omogućiti jedan potpuno drugačiji i kvalitetniji rad u skladu s vremenom u kojemu živimo, poručila je ravnateljica Zdravka Krpina.