Pretraga

Naši učenici briljirali na međunarodnoj olimpijadi: Kući su donijeli četiri medalje

A- A+

Luka Alar, Ana Piroš, Petar Brajković i Emanuel Vidović osvojili su brončane medalje na međunarodnoj Prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Bangkoku. Na olimpijadi sudjelovalo je 55 zemalja svijeta. Osim teoretskih zadataka iz kemije, fizike i biologije na olimpijadi se provjeravala i vještina izvođenja laboratorijskih vježbi.

međunarodno prirodoslovna olimpijada

Hrvatski učenici na međunarodnoj Prirodoslovnoj olimpijadi mladih | foto: Srednja škola Mate Balote Poreč

Luka Alar i Emanuel Vidović iz zagrebačke XV. gimnazije, Ana Piroš iz Osnovne škole Vladimira Nazora Čepin i Petar Brajković iz Srednje škole Mate Balote Poreč osvojili su brončane medalje na međunarodnoj Prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Bangkoku. Kako su izvijestili iz Srednje škole Mate Balote Poreč, na olimpijadi je sudjelovalo 55 zemalja svijeta.

–  Natjecanje je trajalo od 1. do 10. prosinca, a osim teoretskih zadataka iz kemije, fizike i biologije, provjeravala se i vještina izvođenja laboratorijskih vježbi. Čak je četvero hrvatskih natjecatelja uspjelo osvojiti brončanu medalju, među njima i naš Petar. Čestitamo! Iznimno smo ponosni i veselimo se da nam Petar prenese još zanimljivih detalja i dojmova iz Tajlanda, a vjerujemo da je svojim uspjehom uvelike inspirirao i svoje vršnjake, napisali su na Facebooku iz Srednje škole Mate Balote Poreč.

Izdvojeni članak
novac u ruci i u pozadini učionica s praznim klupama i pločom

Bogatije zemlje ulažu više novaca u obrazovanje, a PISA rezultati su im lošiji od Hrvatske

Ani koja je osvojila brončanu medalju pak su u školi organizirali svečani doček. Kako su napisali iz njezine škole u Čepinu, ponosni su na njezin rezultat te je to mali znak pažnje za tako velik uspjeh.

– Bravo Ana, puno uspjeha dalje u životu žele ti svi učenici i djelatnici škole, izvijestili su iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Čepinu, a na međunarodnoj olimpijadi sudjelovali su i Ivan Udovičić iz XV. gimnazije Zagreb i Borna Čurić iz Osnovne škole Jabukovac.

Kako bismo dodatno istaknuli naše najuspješnije učenike na natjecanjima u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija portal srednja.hr pokrenuo je projekt Alumni. Njime mapiramo najbolje učenike i nastavnike u Hrvatskoj, a bazu podataka redovno osvježavamo novim podacima.