Pretraga

Šef pobijedio studenta u prvoj rundi srednja.hr kviza, kako biste vi prošli?

A- A+

U prvoj rundi kviza srednja.hr o Europskoj uniji glavni urednik portala Marko pobijedio je novinara i studenta Hrvoja. Pitanja su bila povijesna, poput godine ulaska Hrvatske u Europsku uniji ili godine izlaska Velike Britanije iz nje. Presudila su pak pitanja o valuti u Sloveniji prije eura i grad u kojem je ‘rođena’ Europska unija.

srednja.hr kviz

Srednja.hr kviz – prva runda | foto: srednja.hr

Srednja.hr u narednim će tjednima redovito na svojim društvenim mrežama objavljivati kvizove o Europskoj uniji. Svoje znanje trebat će pokazati glavni urednik portala Marko Matijević i novinar te student Hrvoje Debeljak.

U prvoj rundi pitanja su bila o povijesti Europske unije. Tako je Hrvoje odmah točno odgovorio da je Velika Britanija zemlja koja je prva izašla iz Europske unije. Potom je Marko bio brži i točno odgovorio da se Hrvatska Europskoj uniji pridružila 2013. godine. Nakon toga slijedila su pitanja koju je valutu euro zamijenio u Sloveniji 2007. godine i u kojem je gradu 1992. potpisan ugovor koji je označio ‘rođenje’ Europske unije.

Izdvojeni članak
eu kviz srednja.hr

Zaigrajte online kviz i osvojite mobitele: Pobjednike zovemo u veliko finale s Moranom Zibar

Ta su pitanja presudila u Markovu korist pa je tako u prvoj rundi šef pobijedio studenta, no u sljedećim danima objavljujemo još rundi koje mogu promijeniti stanje na ljestvici. Koji su odgovori točni na pitanja o valuti u Sloveniji prije eura i o gradu gdje je ‘rođena’ Europska unija pogledajte u videozapisu ispod, a svakako se pridružite i EU srednja.hr online kvizovima u kojima dijelimo vrijedne nagrade.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem