Pretraga

Veliko sveučilište slavi 50. rođendan: Tim povodom održavaju natjecanje za mlade znanstvenike

A- A+

Split će 7. lipnja 2024. godine biti središte znanstvene kreativnosti i inovacija tijekom proslave 50. godišnjice osnutka Sveučilišta u Splitu. Tom prigodom održat će se natjecanje pod nazivom ‘Sveučilište inovacija – Mladi istraživači na djelu’, koje će okupiti mlade znanstvenike i njihove istraživačke radove.

Foto: Sveučilište u Splitu

U sklopu proslave 50. godišnjice osnutka Sveučilišta u Splitu, 7. lipnja 2024. godine održat će se natjecanje mladih znanstvenika pod nazivom Sveučilište inovacija – Mladi istraživači na djelu.

Prema riječima organizatora, cilj natjecanja je popularizirati znanost te promovirati istraživački rad mladih znanstvenika. Organizatori naglašavaju važnost prezentiranja kompleksnih znanstvenih ideja na način koji je razumljiv i privlačan široj javnosti, stoga će svaki natjecatelj imati četiri minute za predstavljanje svoje ideje, nakon čega će žiri postavljati pitanja.

Izdvojeni članak
Split

VIDEO: Ovog tjedna imamo posebnu epizodu Newsflasha iz Splita, otkrijte zanimljivosti o školstvu ovdje

Sudionici će moći koristiti jednostavna pomagala koja mogu postaviti u roku od minute, a svaka prezentacija treba biti jasna i temeljena na činjenicama, s jasno definiranim znanstvenim i društvenim doprinosom. Žiri će na koncu ocjenjivati originalnost, izvedivost i društvenu korisnost ideja te jasnoću izlaganja, dodjeljujući bodove u svakoj od ovih kategorija.

Prijave za natjecanje podnose se putem online obrasca do 22. svibnja 2024., a najbolje ocijenjeni kandidati dobit će novčanu nagradu.