Pretraga

Nastavnici, roditelji, učenici – pridružite nam se na panel diskusiji ‘Što muči odgoj i obrazovanje pred lokalne izbore?’

A- A+

Forum za slobodu odgoja, GOOD inicijativa i portal srednja.hr organiziraju panel diskusiju na temu ‘Što muči odgoj i obrazovanje pred lokalne izbore?’. Panel će se održati sutra, u utorak 20. travnja, u 12 sati, a možete ga pratiti putem online platforme ZOOM te preko Facebook stranica organizatora.

panel diskusija

Forum za slobodu odgoja i GOOD inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav, u medijskoj suradnji s portalom srednja.hr organiziraju panel diskusiju na temu “Što muči odgoj i obrazovanje pred lokalne izbore?”.

Županije, gradovi i općine osnivači su odgojno-obrazovnih ustanova. Lokalni izbori koji će se održati 16. svibnja 2021. godine prilika su da se razgovara o tome što sve muči sustav odgoja i obrazovanja za koji je odgovorna i lokalna vlast. Organizacija ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, infrastrukturni problemi, problemi s osiguranjem jednake kvalitete odgoja i obrazovanja u svim krajevima Hrvatske, organizacija prijevoza učenika, uključivanje djece iz ranjivih skupina, organizacija nastave za vrijeme pandemije, osiguranje adekvatnih i kvalitetnih ljudskih resursa u obrazovanju, jačanje građanskih kompetencija djece i mladih samo su neka od pitanja koja će se raspraviti tijekom virtualne rasprave koja će se održati 20. travnja 2020. godine u 12 sati.

U raspravi će sudjelovati Boris Jokić, ravnatelj i znanstvenik Instituta za društvena istraživanja; Jasna Krstović, umirovljena profesorica Učiteljskog fakulteta i savjetnica za obrazovanje rektorice Sveučilišta u Rijeci; Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u Zagrebu i član užeg predsjedništva Udruge srednjoškolskih ravnatelja; te Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja. Raspravu će voditi novinar portala srednja.hr Duje Kovačević.

Ovaj događaj moći ćete pratiti putem ZOOM platforme kao i na Facebook stranicama GOOD inicijative, Foruma za slobodu odgoja i srednja.hr. Za sudjelovanje je potrebna registracija na ZOOM platformi. Registrirati se možete putem ove poveznice.