Pretraga

Nemili događaj u susjedstvu: Učenik bacio suzavac u školi, troje tražilo liječničku pomoć

A- A+

U susjednoj Bosni i Hercegovini, u Osnovnoj školi Marko Marulić u Ljubuškom došlo je do nemilog događaja. Jedan je učenik otvorio suzavac u školi, zbog čega je troje školaraca ove škole zatražilo pomoć liječnika.

OŠ marko marulić ljubuški

OŠ Marko Marulić Ljubuški | foto: Facebook stranica škole

MUP Županije zapadnohercegovačke izvijestio je da su u četvrtak policijski službenici PU Ljubuški zaprimili prijavu iz OŠ Marko Marulić u Ljubuškom i utvrdili su da u toj školi došlo do narušavanja javnog reda i mira. Naime, maloljetni učenik otvorio je suzavac u školi. U priopćenju iz MUP-a navode i da policijski službenici poduzimaju sve zakonom propisane radnje  u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja.

Prema pisanju Hercegovina.info, tri učenika su zbog nadražaja očiju zatražila liječničku pomoć, a nakon što im je ista ukazana, vratili su se na nastavu.

Podsjetimo kako se u Hrvatskoj posljednji ovakav slučaj dogodio u prosincu 2023., posljednjeg dana prvog polugodišta. Svi učenici i nastavnici tada su evakuirani iz drnjanske Osnovne škole Fran Koncelak jer se nekoliko učenika požalilo na suzenje iz očiju i iritaciju grla kao posljedice kontakta sa plinom nepoznatog podrijetla. U školu ga je u spremniku donio učenik, a učenici koji su osjetili tegobe prošli su bez težih posljedica.