Pretraga

Neviđena drama: Domar se zaključao u školu, zabranio ulaz učenicima i nastavnicima

A- A+

Učenici i nastavnici Osnovne školu Brodarica u okolici Šibenika jutros su naišli na zaključana vrata. Domar te škole zaključao se u školsku zgradu i u nju nije puštao nikoga, a intervenirati je morala i policija.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

U Osnovnoj školi Brodarica pored Šibenika došlo je do neobičnog incidenta. Domar škole zaključao se u zgradi i u nju nije puštao ni učenike, ni nastavnike.

Izdvojeni članak

Pravi Will Hunting? Domar postao inženjer na fakultetu koji je čistio 8 godina

– Policija je dobila dojavu oko 7,20 sati da se 49-godišnji muškarac zaključao u školi. Nakon izlaska policijskih službenika na mjesto događaja, muškarac nije pružao otpor te je priveden u policijsku postaju Šibenik. On nije bio naoružan, nije nikoga zatočio, niti je ikome prijetio. Prema dosad utvrđenome 49-godišnjak se na ovaj čin odlučio nezadovoljan svojim statusom u Osnovnoj školi Brodarica, oko koje su jutros osvanuli i nekakvi transparenti, rekla je za Jutarnji list Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Na transparentu koji je bio zalijepljen na ulaznim vratima škole pisalo je: ‘Djeco, oprostite. Nije moglo drugačije’.

Kako Jutarnji list doznaje, doma je dobio prijetnje otkazom jer je na nedavnom reizboru za ravnatelja škole svoj glas dao dosadašnjem ravnatelju Emilu Božikovu. Inače, na mjesto novog ravnatelja s četiri glasa za i tri protiv izabrana je Maja Mišura. Zbog svog poteza, piše Jutarnji, domar je tijekom reizbora bio izložen i mobingu.

Dopuna tekstu, 21. siječnja 2019. u 15:38

Na incident u OŠ Brodarica reagiralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

– Odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Divjak je naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan uz izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice, priopćili su iz MZO-a.